Publicat pe Lasă un comentariu

Recenzie Olympus OM-D E-M1 Mark III

Olympus OM-D E-M1 Mark III este a treia iterație a modelului Micro Four Thirds orientat spre acțiune și sport al companiei. Folosește un senzor de patru treimi de 20MP și moștenește multe dintre capabilitățile E-M1X mai mare, inclusiv modul său de înaltă rezoluție portabil multi-shot.

Olympus spune că Mark III este proiectat cu portabilitate și fotografiere agilă, prioritare, față de manevrabilitatea și operabilitatea mai bune a modelului mai mare „X”. Și, deși nu oferă modurile AF de recunoaștere a avionului / trenului / autovehiculului E-M1X, E-M1 III are cel mai recent procesor TruePic IX, care aduce câteva caracteristici proprii.

Specificații cheie Olympus OM-D E-M1 Mark III

 • 20MP Senzor patru treimi
 • Sistem de focalizare automată cu 121 de puncte, cu recunoaștere profundă a subiectului bazată pe învățare
 • Mod fotografiere handheld de înaltă rezoluție
 • Până la 60 fps Raw + Captură JPEG (până la 18 fps cu focalizare automată)
 • Modul Pro Capture înregistrează cadre înainte de a atinge declanșatorul
 • Stabilizare a imaginii evaluată la 7,0 (standard CIPA), până la 7,5 EV cu lentile „Sync IS”
 • Modul multi-shot „Live ND” simulează filtrele ND
 • Vizor LCD mare de 2,36 milioane de puncte, capabil să funcționeze până la 120 fps
 • Durată de viață a bateriei de 420 de fotografii pe încărcare (CIPA)
 • Sloturi pentru carduri SD duale (1x UHS-I, 1x UHS-II)
 • Control direct extins, joystick AF, ecran tactil articulat
 • Video UHD 4K / 30p și DCI 24p la până la 237 Mbps
 • Etanșare la intemperii extinsă, evaluată IPX1
 • Încărcare USB (utilizând standardul USB PD)

Olympus OM-D E-M1 Mark III este disponibil acum pentru un MSRP exclusiv pentru corp de 1800 USD (2400 USD CAD). De asemenea, este vândut cu obiectivul F2.8 Pro de 12-40mm la 2500 USD (3300 USD CAD) sau 12-100mm F4.0 IS Pro la 2900 USD (3800 USD CAD).

Corpul și comenzile

E-M1 Mark III (stânga) câștigă un joystick cu 8 căi, care eliberează butonul umărului din dreapta pentru a controla ISO sau alte funcții la alegere. Butonul Meniu se deplasează în colțul din stânga sus, deci nu există pierderi de butoane, în ciuda punctului de control suplimentar.

De tinut minte:

 • Corp etanș la intemperii, evaluat la IPX1
 • Comenzi directe personalizabile extinse
 • Ușor de utilizat în ciuda dimensiunilor compacte ale corpului

Joystick cu 8 căi

Una dintre cele mai mari modificări fizice ale corpului E-M1 III este adăugarea unui joystick pe partea din spate a camerei. Este un control în opt direcții, ceea ce face ușoară selectarea rapidă a punctelor de focalizare automată.

Aceasta este o caracteristică pe care o apreciem întotdeauna pe o cameră, chiar și una care vă permite să glisați punctul AF utilizând ecranul tactil atunci când camera este la ochi. Ne așteptăm să fie deosebit de util dacă E-M1 III se concentrează pe cea a E-M1X. Am constatat că modul de urmărire AF al camerei ar pierde cu ușurință subiectul, ceea ce înseamnă că nu puteți utiliza această caracteristică pentru a seta rapid un subiect de focalizare și recompune.

Panoul de stare

E-M1 III câștigă un nou afișaj de stare, dar, puțin dezamăgitor, nu primește o reîmprospătare a Super Control Panel. Pentru o lungă perioadă de timp, Super Control Panel a fost una dintre modalitățile noastre preferate de a modifica setările: afișează o gamă largă de parametri ai camerei și vă permite să le schimbați rapid cu atingeri de pe ecranul tactil, ture de apelare sau o combinație a celor două.

Dezamăgirea vine de la faptul că nu a fost actualizată cu adevărat pentru a reflecta setul de caracteristici actual al camerelor. Face foarte ușor să reglezi echilibrul de alb verde / magenta al camerei, dar nu oferă acces la funcții precum modul Live ND, care pare o prioritate ciudată. Acum puteți accesa modul de înaltă rezoluție și puteți comuta între versiunile trepied și portabile, dar este destul de complicat.

Comutator bidirecțional

E-M1 III are încă comutatorul personalizat în două poziții pe umărul drept și, la fel ca la modelele anterioare, poate fi personalizat pentru a îndeplini o varietate de sarcini.

Din păcate, nici acest lucru nu a fost actualizat pentru a lua în considerare funcțiile AF ale camerei, deci nu o puteți folosi ca modalitate de a activa modul AF ocular sau de a activa sau dezactiva limitatorul de focalizare. Pentru a păstra consistența cu modelele mai vechi, aceste caracteristici mai noi nu sunt definite ca parte a stărilor AF pe care comutatorul alege între. Înapoi la meniuri pentru dvs.

Puteți aplica cel puțin detectarea feței / ochilor la un buton, dacă doriți, dar dacă doriți să comutați între C-AF pentru portretizare sinceră și S-AF fără detectarea feței pentru subiecți care nu sunt persoane sau să deconectați rapid limitatorul de focalizare, nu pot folosi comutatorul bidirecțional pentru a face acest lucru.

Moduri personalizate

Olympus și-a făcut întotdeauna camerele extrem de personalizabile, iar E-M1 III câștigă un mod nou și destul de inteligent de a gestiona modurile personalizate definite de utilizator.

Camera are patru sloturi de setări vamale, accesibile de pe selectorul de moduri, așa cum este obișnuit la camerele high-end. Ceea ce este neobișnuit este că Olympus vă permite să alegeți cum se comportă aceste moduri personalizate dacă le modificați setările, în timp ce fotografiați.

Fiecare setare personalizată poate fi configurată la setările „Reset” sau „Hold” atunci când rotiți selectorul de mod de la modul personalizat în care vă aflați. Aceasta înseamnă că puteți defini setări personalizate pentru a actualiza și „ține” în mod constant aceste modificări, permițându-vă reglați fin setarea pe măsură ce vă ajustați la orice faceți, apoi, odată ce sunteți mulțumit de aceasta, definiți-o ca „Resetare”, astfel încât să fie întotdeauna așa cum vă așteptați.

Acest lucru ne pare deosebit de inteligent, deoarece modul „menținere” înseamnă că nu trebuie să vă opriți și să vă gândiți cum să definiți configurarea și apoi să o configurați: camera va păstra pur și simplu ultimele setări pe care le-ați folosit. Simplificarea setărilor personalizate crește probabilitatea ca fotografii să le utilizeze.

Meniul meu

Împreună cu modurile personalizate reglabile constant, E-M1 III câștigă o opțiune My Menu, unde puteți salva până la 35 de elemente de meniu într-o secțiune personalizată de cinci pagini a meniului. Adăugarea unui element de meniu la lista dvs. este la fel de simplă ca apăsarea butonului [REC] atunci când sunteți la elementul pe care doriți să îl adăugați.

Senzor de ochi

Un lucru pe care îl încântăm să vedem este că Olympus a adăugat o opțiune de meniu pentru a vă permite să deconectați senzorul de ochi al vizorului dacă ecranul din spate a fost scos (adică pentru filmare video). Există, de asemenea, opțiunea implicită care menține senzorul de ochi activ sau opțiunea de a opri complet senzorul de ochi.

Aceasta rezolvă una dintre problemele pe care le-am găsit distractive atunci când am analizat E-M5 III, deci este bine să vedem Olympus răspunzând la preocupările utilizatorilor. Opțiunea va fi adăugată, de asemenea, prin actualizări de firmware pentru E-M1 Mark II, E-M1X și E-M5 III.

Baterie

E-M1 III folosește aceeași baterie puternică BLH-1 ca și predecesorul său. Oferă o capacitate de 12,7 Wh, care stă la baza unui rating respectabil de 420 de fotografii pe încărcare. Ca întotdeauna cu evaluările CIPA, ne-am aștepta să obținem mult mai mult decât acest număr, în funcție de stilul nostru de fotografiere: dublul valorii nominale nu este neobișnuit.

Lângă ușa bateriei se află capacul din cauciuc care protejează conectorii pentru mânerul opțional al bateriei. Vestea bună este că E-M1 III rămâne compatibil cu mânerul accesoriu HLD-9 existent, singurul dezavantaj fiind că HLD-9 nu are joystick pentru a se potrivi cu noul corp.

Calitatea imaginii

E-M1 III are același senzor de 20MP ca și predecesorul său, iar calitatea imaginii rămâne de primă clasă printre camerele Micro Four Thirds. E-M1 III beneficiază, de asemenea, de adăugarea acelorași moduri de fotografiere de înaltă rezoluție (handheld și trepied), introduse pentru prima dată în E-M1 X.

Tineti minte ca:

 • Senzorul de 20MP produce Raws bune, la egalitate cu cei mai buni senzori de patru treimi
 • Redare minunată a culorilor JPEG
 • JPEG afișează o reducere inteligentă a zgomotului, dar ascuțirea este agresivă și puțin stângace (la setările implicite)
 • Modurile „High Res Shot” oferă atât rezoluție, cât și un avantaj de zgomot
 • Nici trepiedul, nici modurile portabile „High Res Shot” nu suportă mișcarea în mod deosebit de bine, deși rezultatele primelor arată puțin mai naturale

Scena de studio

Brut

Capturarea detaliilor brute de pe E-M1 III este foarte bună și similară cu alte camere Four Thirds de 20MP . Captura detaliilor, de asemenea, nu este prea departe de rivalii săi APS-C , deși captează o imagine mai largă. E-M1 III surprinde, de asemenea, niveluri similare de culoare falsă cu alte camere cu senzor Bayer de aici, dar matricea de culori X-Trans a Fujifilm X-T4 elimină aceste artefacte, în cea mai mare parte.

La valori ISO mai mari, performanța zgomotului este similară sau este ușor mai bună decât G9, dar în mod semnificativ în spatele bandei APS-C, în special X-T4 (din nou). Și conform ISO 12.800 , probabil ați obținut acest cip de patru treimi dincolo de teritoriul utilizabil.

JPEG

În modul JPEG , E-M1 III prezintă acele minunate culori Olympus pe care le-am cunoscut și le-am iubit (filmate folosind profilul implicit „Natural”). Roșii sunt bine saturați, galbenii arată clar (nu prea verzi), iar verdele și albastrul arată atât de frumos, cât de puternic, ceea ce ar trebui să se traducă în copaci și cer frumos redați.

E-M1 III pare să folosească o ascuțire pe rază mare (similară cu E-M5 III), vizibilă în „haloing” în jurul marginii exterioare a pătratului gri. Deși acest tip de ascuțire arată bine în unele cazuri, în altele poate fi neîndemânatic cu detalii fine .

La ISO mai mari , Olympus, Panasonic, Fujifilm și Nikon fac toate lucrări la fel de bune, fără a estompa detaliile din iarba falsă. Cu toate acestea , a6600 de la Sony , care utilizează reducerea zgomotului sensibil la context, le depășește pe toate.

Mod de înaltă rezoluție

E-M1 III oferă un mod trepied de înaltă rezoluție, care poate produce fișiere Raw de 80 MP, utilizând stabilizarea imaginii, pentru a deplasa senzorul de 8 ori în trepte de 0,5 pixeli. Rezultatul este un câștig uriaș în rezoluție. Și reducerea redimensionării fotografiilor de înaltă rezoluție produce rezultate impresionante . Dar asta nu este tot: modul de înaltă rezoluție oferă, de asemenea, un avantaj vizibil de zgomot . Când reduceți dimensiunea, puteți vedea că diferența este de cel puțin două opriri . Rețineți că modul de înaltă rezoluție al trepiedului este cel mai potrivit pentru scenele cu mișcare redusă.

Gama dinamică

Gama dinamică de la senzorul de 20MP al E-M1 III este foarte bună și este în concordanță cu cele mai performante cipuri Four Thirds pe care le-am văzut. Testul nostru de invarianță ISO arată că senzorul adaugă foarte puțin zgomot imaginilor sale; acest lucru deschide opțiunea de a utiliza aproximativ 3EV ISO mai scăzut în situații de lumină slabă și luminează imaginea în post cu foarte puțin zgomot suplimentar adăugat de cameră. Acest lucru poate fi util pentru situațiile în care doriți să păstrați evidențierile, deoarece nu le veți amplifica la decupare.

În situații cu lumină foarte puternică, în care scăderea ISO nu este o opțiune pentru păstrarea luminilor, scurtarea vitezei obturatorului sau oprirea în jos a obiectivului este. Dar merită să ținem cont de faptul că reducerea expunerii înseamnă mai puțini fotoni care sunt înregistrați de senzor, rezultând imagini mai zgomotoase din cauza zgomotului de fotografiere . Puteți vedea rezultatele acestui fenomen în testul nostru de latitudine a expunerii . Comparând E-M1 III înapoi cu senzorul de 16MP din E-M5 II, puteți vedea că amândoi devin mai zgomotoși pe măsură ce reduceți expunerea (pentru a capta mai multe puncte luminoase), dar E-M1 III este ușor mai puțin zgomotos: o diferență care se reduce la performanța senzorului puțin mai curată.

În astfel de situații, camerele cu senzori mai mari au un avantaj clar față de Micro Four Thirds, deoarece captează mai multă lumină totală la aceleași valori de expunere. Totuși, dacă treceți la modul de înaltă rezoluție , acel avantaj se evaporă chiar în fața ochilor noștri, deoarece îmbinarea fotografiilor suplimentare anulează diferența de două opriri pe care altfel ne-am aștepta.

Mod de înaltă rezoluție: trepied vs de mână în lumea reală

Există două moduri „High Res Shot” oferite de E-M1 III – o versiune bazată pe trepied care poate produce imagini de până la 80MP și o versiune portabilă care produce imagini de 50MP. Puteți vizualiza exemple pentru fiecare dintre cele de mai sus (faceți clic pentru a deschide într-o fereastră nouă pentru vizualizări 100%).

Niciuna dintre funcții nu este deosebit de potrivită pentru a gestiona mișcarea, deoarece puteți vedea din modul în care fiecare redă mașinile și bărcile în mișcare din scenă. În versiunea de trepied nu pare să existe nicio formă de corecție a mișcării, astfel încât mașinile și bărcile în mișcare arată doar ca trasee de expunere lungă, rezultatul combinării a 8 cadre consecutive. La 100%, există unele artefacte, dar mișcarea arată de fapt destul de naturală atunci când este privită la o mărire rezonabilă. Cu toate acestea, pentru scenele cu mișcări mai aleatorii (adică nu atât de direcționale), am anticipa rezultate mai ciudate.

În schimb, versiunea portabilă pare să încerce să corecteze mișcarea și să izoleze un singur cadru al fiecărui vehicul în mișcare, pentru a fi inclus în imaginea finală. Funcționează bine pentru bărci, dar mașinile arată doar, bine, ciudat. Am evita să folosim acest mod pentru orice mișcare serioasă.

Deoparte de mișcare, ambele opțiuni de înaltă rezoluție produc niveluri impresionante de detalii. Cu toate acestea, modul trepied nu numai că produce un fișier cu rezoluții mai mari, iar ieșirea este, de asemenea, puțin mai clară datorită schimbărilor precise ale senzorilor care anulează matricea de filtre Bayer.

Concluzie

Ce ne placeCeea ce nu facem
Calitate bună a imaginii JPEG și RawCulori plăcute în afara camerei10 fps (mecanic) și 18 fps (declanșator electronic) izbucnesc cu AFAdâncime de tampon bunăCorpul bine conceput este confortabil, atractiv și foarte personalizabilVideo 4K de calitate rezonabilă, cu obturator redus și IS excelentDetectarea efectivă a feței și a ochilorAF video utilizabilStabilizare foarte eficientă a imaginii pentru fotografii și videoclipuriModul de înaltă rezoluție oferă un spor bun de detaliu și beneficii de zgomot pentru subiecții staticiFuncția Live Time facilitează fotografierea cu expunere îndelungată„Starry Sky AF” este eficient la fixarea focalizării critice a cerului de noapteConversii Raw în camerăÎncărcare USB (USB-C)Sloturi pentru carduri dualeEtanșare condiționată IPX1Urmărirea subiectului AF nu este fiabilăConcurența cu senzori mai mari oferă o gamă dinamică mai bună și performanțe de zgomotEVF este relativ scăzut și nu are contrastMeniurile pot fi copleșitoareCaptura video a jurnalului include o gamă mai mică dinamic decât cei mai buni rivaliFolosirea pârghiei funcționale pentru modurile de focalizare automată ignoră setările limitării focalizării pentru detectarea feței / ochilorCăștile / microfonul intră în calea ecranului LCD atunci când sunt răsturnateUn singur slot pentru card UHS-II

E-M1 III oferă un echilibru excelent între capacitate și dimensiune / greutate

Captura video de pe E-M1 III este foarte bună, iar obturatorul rulant este bine controlat; Calitatea Cinema 4K impresionează în special. Dar ieșirea UHD nu este la fel de detaliată ca 4K-ul competiției. Și, deși Olympus oferă un profil de imagine plat și un mod Log, acesta din urmă este doar pe 8 biți și, prin urmare, este mai puțin maleabil decât filmul Log pe 10 biți din competiție. Stabilizarea imaginii Olympus este lider de clasă. Pentru munca manuală, ar fi greu să găsești o cameră mai fină decât E-M1 III, mai ales cu IS digital activat (care adaugă o recoltă de 1,19x).

Cu viteze de explozie de până la 10 fps mecanice și 18 fps electronice (la fel ca E-M1 II), E-M1 III este potrivit pentru acțiuni rapide și are un buffer de dimensiuni bune pentru a porni. Performanța focalizării automate este decentă atunci când este utilizată în metoda tradițională de menținere a unui punct sau zonă asupra subiectului. Cu toate acestea, modul de urmărire a subiectului camerei este ușor de păcălit și mult mai puțin fiabil decât cel al concurenței. Detectarea feței și a ochilor, pe de altă parte, funcționează destul de bine și, datorită noului joystick, este acum ușor să săriți între fețele detectate.

Calitatea construcției este remarcabilă; aceasta este cu ușurință una dintre cele mai confortabile camere digitale pe care le-am folosit în memoria recentă, iar cadranele de control sunt, de asemenea, un favorit personal. Ceea ce nu este favorit este EVF-ul camerei: este neschimbat față de cel al predecesorului său de 4 ani. În 2020, un panou LCD de 2,36 milioane de puncte într-un model de vârf pare învechit atunci când concurența oferă OLED-uri de 3,69 milioane de puncte. Pe partea de interfață, meniurile sunt dense, dar camera este extrem de personalizabilă: odată ce vă înfășurați capul în jurul modurilor sale oarecum ciudate, va fi o navigație lină (este nevoie doar de ceva timp pentru a ajunge acolo).Avantajul dimensiunilor costă o anumită calitate a imaginii, dar în situațiile în care portabilitatea sau „atingerea” obiectivului sunt mai importante, E-M1 III este printre cele mai bune camere cu care puteți merge

Bazat doar pe specificații și performanță, OM-D E-M1 III nu iese în evidență prea mult din mulțime. Dar specificațiile ignoră unul dintre cele mai mari active ale camerei: natura mică / ușoară a sistemului M43. Pentru fotografii de aventură și animale sălbatice (sau oricine, într-adevăr) care trebuie să împacheteze lumina fără a sacrifica acoperirea, Micro Four Thirds și Olympus, în special, sunt o mână de Dumnezeu. Aveți nevoie de 1000 mm de acoperire într-un obiectiv care nu vă va rupe spatele? Viitorul F4.5 de 150-400 mm al Olympus cu teleconvertor 1.25x încorporat vă asigură acoperirea (la o deschidere echivalentă F11, atenție). Și alte sticle precum compactul F4 Pro de 12-100mm și F4 Pro de 300mm arată cu adevărat ceea ce face acest sistem special.

În cele din urmă, E-M1 III oferă un echilibru excelent între capacitate și dimensiune / greutate. Este extrem de bine construit, plin de tot felul de caracteristici interesante și utile și are o imensă familie de sticlă care să-l susțină. Avantajul de dimensiune vine cu prețul unei anumite calități a imaginii, dar în situațiile în care portabilitatea sau „atingerea” obiectivului sunt mai importante, E-M1 III este printre cele mai bune camere cu care puteți merge.

Concluzie
Olympus E-M1 III este camera noastră preferată Micro Four Thirds pentru fotografiile de fotografii, încă de la publicare. Este capabil de o calitate foarte bună a imaginii și este plin de caracteristici utile și distractive. De asemenea, nu vine deloc atunci când vine vorba de captura video 4K și oferă unele dintre cele mai bune stabilizări de imagine din jur. Toate acestea într-un corp extrem de bine construit, confortabil, personalizabil și atractiv. Acestea fiind spuse, există camere cu senzori mai capabili și mai mari disponibile pentru bani.
Bun pentru
Jocuri de acțiune, animale sălbatice, natură și peisaj (cu modul de înaltă rezoluție) Shooters Micro Four Thirds care caută cea mai bună calitate a imaginii. Fotografi generali și de călătorie care doresc un mic kit.

Nu este atât de bun pentru
Cei care necesită cea mai bună gamă dinamică și / sau rezoluție. Cei care au nevoie de urmărire fiabilă a subiectului.

Specificații Olympus OM-D E-M1 Mark III

Preț
MSRP1799 $ (numai corp), 2499 $ (cu obiectiv de 12-40mm), 2899 $ (cu obiectiv de 12-100mm)
Tipul corpului
Tipul corpuluiSLR-style mirrorless
Materialul corpuluiAliaj de magneziu
Senzor
Rezoluție maximă5184 x 3888
Raport imagine w: h4: 3
Pixeli efectivi20 megapixeli
Detectoare foto senzor22 megapixeli
Dimensiunea senzoruluiPatru treimi (17,4 x 13 mm)
Tipul senzoruluiCMOS
ProcesorTruePic IX
Spațiul de culoaresRGB, Adobe RGB
Matrice de filtre de culoareFiltru de culoare primară
Imagine
ISOAutomat, 200-25600 (se extinde la 64-25600)
ISO îmbunătățit (minim)64
Presetări ale balansului de alb7
Balans de alb personalizatDa (4 sloturi)
Stabilizare de imagineSchimbarea senzorului
Note de stabilizare a imaginii7 opriri numai pentru corp (7,5 opriri cu obiectiv F4 de 12-100mm)
Evaluarea stabilizării imaginii CIPA7 oprire
Format necomprimatBRUT
Niveluri de calitate JPEGSuper fin, bine, normal
Tipul fisieruluiJPEG (Exif v2.31)Raw (ORF pe 12 biți)
Optică și concentrare
AutofocusDetectarea contrastului (senzor)Detectare fazăMulti-zonaCentruPunct unic selectivUrmărireSingurContinuuAtingereDetectare facialăVizualizare live
Lampă de asistare la focalizare automatăda
Focalizare manualăda
Numărul de puncte de focalizare121
Montura obiectivuluiMicro patru treimi
Multiplicator de distanță focală2 ×
Ecran / vizor
LCD articulatComplet articulat
Marimea ecranului3 ″
Puncte de ecran1.037.000
Ecran tactilda
Tipul ecranuluiLCD TFT
Vizualizare liveda
Tipul vizoruluiElectronic
Acoperire vizor100 %
Mărire vizor1,48 × (0,74 × 35 mm echiv.)
Rezoluția vizorului2.360.000
Caracteristici de fotografie
Viteza minima a obturatorului60 sec
Viteza maximă a obturatorului1/8000 sec
Viteza maximă de declanșare (electronică)1/32000 sec
Moduri de expunereProgramPrioritatea diafragmeiPrioritatea obturatoruluiManual
Bliț încorporatNu
Bliț externDa (prin încălțăminte fierbinte)
Moduri blițRedeye, Fill-in, Flash Off, Ochi roșii Sincronizare lentă (prima perdea), Sincronizare lentă (prima perdea), Sincronizare lentă (a doua perdea), Manual
Viteza de sincronizare Flash X1/250 sec
Moduri de conducereSingurSingur (tăcut)Secvențial ridicatSecvențial ridicat (tăcut)Pro Capture HighSecvențial scăzutSecvențial scăzut (silențios)Pro Capture scăzutAutodeclanșatorShot de înaltă rezoluție
Unitate continuă60,0 fps
AutodeclanșatorDa (2 sau 12 secunde, personalizat)
Moduri de măsurareMultiPonderat centralLoc
Compensarea expunerii± 5 (la trepte de 1/3 EV, 1/2 EV, 1 EV)
Bracketing AE(2, 3, 5, 7 cadre la 1/3 EV, 2/3 EV, 1 EV trepte)
Bracketing WBda
Caracteristici videografice
FormatMPEG-4, H.264
Moduri4096 x 2160 @ 24p / 237 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 30p / 102 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 25p / 102 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 23.98p / 102 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 60p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 50p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 30p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 25p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 23.98p, MOV, H.264, PCM liniar
MicrofonStereo
SpeakerMono
Depozitare
Tipuri de depozitareSloturi duale SD / SDHC / SDXC (UHS-II pe primul slot)
Conectivitate
USBUSB 3.2 Gen 1 (5 GBit / sec)
Încărcare USBda
HDMIDa (micro HDMI)
Port microfonda
Port pentru căștida
Fără firIncorporat
Note fără fir802.11ac + Bluetooth
TelecomandăDa (cu fir sau smartphone)
Fizic
Sigilat ecologicda
BaterieAcumulator
Descrierea baterieiBaterie și încărcător litiu-ion BLH-1
Durata de viață a bateriei (CIPA)420
Greutate (inclusiv baterii)580 g (1,28 lb / 20,46 oz )
Dimensiuni134 x 91 x 69 mm (5,28 x 3,58 x 2,72 ″ )
Alte caracteristici
Senzor de orientareda
Înregistrare Timelapseda
GPSNici unul
Publicat pe Lasă un comentariu

Recenzie Canon EOS-1D X Mark III

EOS-1D X Mark III este cel mai recent DSLR high-end, ultra-dur, hiper-rapid de la Canon. Din exterior, arată cam la fel ca și corpurile EOS-1D anterioare care datează de două decenii. Dar, în interior, există actualizări radicale. Și chiar dacă acesta este un DSLR mare, cu dublă prindere, acesta funcționează ca o cameră fără oglindă extrem de capabilă în modul Live View, cu condiția să aveți mușchiul care să îl țină în față pentru perioade lungi de timp.

Aceasta este, de asemenea, o cameră care vă poate duce dincolo de fotografierea JPEG pe 8 biți ca „imagine terminată”, include recunoașterea subiectului AF bazată pe învățarea automată atât în ​​fotografiere OVF, cât și în vizualizare live și are unele capacități video impresionante (inclusiv video Raw intern) .

EOS-1D X Mark III are multe de acoperit, așa că haideți să începem cu o listă destul de lungă de specificații cheie înainte de a ne arunca cu privire la ceea ce înseamnă toate acestea în paginile următoare.

Specificații cheie:

 • Senzor CMOS de 20,1MP actualizat cu Dual Pixel AF
 • Procesor Digic X
 • Înregistrare HEIF pe 10 biți (acceptă afișarea HDR la dimensiuni mai mici decât JPEG)
 • Rafale de 16 fps (vizor), rafale de 20 fps (Live View) cu focalizare automată
 • Noul mecanism de oglindă pentru a reduce vibrațiile și oprirea
 • Sistem AF de vizor 191-pt cu nou design „pixel pătrat”, 155 de puncte încrucișate, detectare față + cap, sensibilitate la -4 EV, toate punctele acceptă fotografierea F8
 • Sistemul Live View AF are acum 90% orizontală / 100% acoperire verticală cu detecție îmbunătățită a ochilor, sensibilitate până la -6 EV, acceptă fotografierea F11
 • Noul „controler inteligent” AF încorporat în butoanele AF-ON
 • Înregistrare video Raw de 5,5K / 60p pe 12 biți, înregistrare 4K / 60p 4: 2: 2 pe 10 biți H.265 / HEVC
 • Două sloturi pentru carduri CFExpress pentru un buffer practic nelimitat în majoritatea situațiilor
 • CIPA este evaluat la 2850 de fotografii cu vizorul, 610 cu Live View utilizând bateria LP-E19
 • Obturator evaluat la 500k fotografii
 • Cântărește 1440g

Și acestea sunt doar specificațiile cheie.

Cu excepția specialiștilor în peisaje și studiouri care au nevoie de cantități masive de megapixeli, EOS-1D X Mark III este cea mai bine rotunjită cameră cu cele mai bune specificații existente în prezent pe piață atât pentru fotografii, cât și pentru filme video care dispun de fondurile necesare. Este clar că Canon își propune ca 1D X III să fie relevant pentru utilizatorii profesioniști pentru anii următori, în ciuda ritmului în continuă creștere al inovației și al duratei în continuă scădere a ciclurilor de produse din industrie.

EOS-1D X Mark III este disponibil să fie disponibil la mijlocul lunii februarie 2020 la un preț estimat de vânzare cu amănuntul de 6499 USD, doar pentru corp.

Autofocus

EOS-1D X Mark III este probabil camera ideală pentru mulți dintre cei mai buni fotografi sportivi din lume, așa că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că o mulțime de eforturi Canon au depus eforturi pentru ca sistemul de focalizare automată să fie și mai capabil.

 • Noul modul AF Pixel grid oferă 191 puncte AF (dintre care 155 sunt de tip încrucișat)
 • Noul senzor de măsurare RGB + IR de 400.000 pixeli asociat cu noi algoritmi îmbunătățește urmărirea subiectului prin vizor
 • Învățarea automată stă la baza modurilor de recunoaștere / prioritate a feței și corpului
 • AF dual-pixel disponibil în vizualizare live cu până la 20 de cadre pe secundă

Fotografiere OVF

Au existat zvonuri conform cărora următoarea cameră din seria 1D ar fi un DSLR / hibrid fără oglindă. Din motive la care vom ajunge, este cu siguranță adevărat. Cu siguranță pare a fi un DSLR care învață multe lecții de la camerele fără oglindă.

Ca DSLR din seria 1D, este probabil să fie împușcat în primul rând folosind vizorul optic și un senzor secundar dedicat de autofocus cu detecție de fază. Spre deosebire de orice DSLR pe care l-am văzut anterior, acest senzor folosește o grilă de pixeli, mai degrabă decât o serie de benzi de senzori în formă de linie, făcându-l similar cu un senzor de imagine. Asta înseamnă că sistemul de focalizare automată are mai multe informații despre scenă cu care să lucreze atunci când încearcă să stabilească modul în care se compensează perechea stereo de imagini de la detectoarele AF „cu vedere spre stânga” și „cu vedere spre dreapta” (sau în sus și în jos). sistemul mai rapid și mai precis la determinarea distanței de conducere a obiectivului pentru a atinge focalizarea.

Pixelii mai mici și mai densi cresc în esență rezoluția sistemului AF, ajutând la ridicarea numărului de puncte de focalizare automată de la 61 de puncte AF la un impresionant 191 de puncte. 155 dintre aceste puncte AF sunt de tip încrucișat, sensibile atât la detaliile orizontale cât și verticale. Rezoluția sporită a detectoarelor AF de tip rețea îmbunătățește, de asemenea, focalizarea pe subiecți cu contrast scăzut și, în plus, permite doar detectarea cu precizie a unor ușoare variații ale distanței față de subiect.

Cele mai sensibile puncte AF sunt sensibile până la -4 EV (un stop mai mic decât Mark II) și până la 21 EV (cu trei stopuri mai mare decât modelul anterior). Dacă montați o combinație obiectiv sau obiectiv / teleconvertor cu o deschidere maximă F8, veți menține în continuare 191 puncte AF (dintre care 65 rămân de tip încrucișat).

Fotografiere live view

1D X III seamănă mai mult cu o cameră fără oglindă atunci când activați modul de vizualizare live. Poate filma cu până la 20 de cadre pe secundă cu focalizare automată și expunere automată, utilizând declanșatorul complet mecanic sau complet electronic. Acest lucru îl face aproape comparabil cu cel mai bun model fără oglindă pentru fotografiere sportivă disponibil, dar, în ciuda promisiunilor Canon cu privire la cel mai scăzut nivel de oblon rulant pe care l-au atins încă, Canon nu s-a potrivit încă cu citirea rapidă și cu nivelurile inexistente de rulou, nici bandarea sub lumină artificială, pe care Sony a9 a realizat-o.

În modul de vizualizare live, sistemul Dual Pixel AF al 1D X Mark III acoperă 90% din lățimea scenei și 100% din înălțimea sa. Camera în sine va alege oricare dintre cele 525 de segmente de pe ecran (comparativ cu 143 pe EOS R), în timp ce puteți selecta manual oricare dintre cele 3869 de poziții.

Focalizarea automată în vizualizare live funcționează cu lentile cu o deschidere maximă de F11, permițând combinații precum un obiectiv F5.6 de 800 mm cu un teleconvertor 2x. AF folosind punctul central (AF-S) este evaluat până la -6 EV cu un obiectiv F1.2, ceea ce înseamnă probabil puțin mai mic decât -4 EV cu un obiectiv F2.8. Acest lucru sugerează performanțe AF cu lumină scăzută similare cu cele pentru fotografierea OVF atunci când se utilizează un obiectiv F2.8, dar performanță mai bună cu lentile mai rapide. Din experiența noastră, descoperim că AF-ul Dual Pixel se descurcă de obicei mai bine la lumină slabă.


Urmărirea subiectului și învățarea automată

Din punct de vedere istoric, DSLR-urile Canon au rămas deseori în spatele concurenței atunci când a venit vorba de urmărirea subiectului – capacitatea camerei de a schimba automat punctele AF, după cum este necesar pentru a vă urmări subiectul în jurul cadrului. 1D X Mark III oferă îmbunătățiri semnificative care urmăresc să schimbe acest lucru.

Ultimii algoritmi Canon de focalizare automată (utilizați atât în ​​modul OVF, cât și în modul de vizualizare live) au fost dezvoltați folosind învățarea automată: „învățând” sistemul să recunoască subiecții arătându-i mii de imagini. Camera în sine nu învață, dar sistemul său AF a fost învățat să identifice anumite tipuri de subiecte.Sistemul AF a fost instruit pentru a identifica capetele și ochii umani

Mai exact, camera are detecție a feței și a corpului și are un mod „Prioritatea oamenilor” care îi poate spune camerei să se concentreze asupra oamenilor, în loc de subiecți non-umani. Mai exact, sistemul AF a fost instruit pentru a identifica capetele și ochii umani, iar compania spune că algoritmii au fost instruiți folosind seturi de date adecvate care țineau cont de sistemul AF utilizat: optimizarea fie pentru rezoluția de 400.000 pixeli a RGB + IR senzor de măsurare pentru fotografiere OVF sau senzor de imagine pentru fotografiere în direct.

Dual Pixel AF în vizualizare live a fost actualizat semnificativ, ceea ce vorbește bine pentru viitoarele oferte Canon mirrorless. 1D X Mark II a folosit doar date de luminanță, culoare și detectare a feței pentru a înțelege și urmări un subiect în jurul cadrului în vizualizare live, dar Mark III adaugă informații despre adâncimea de câmp, precum și detectarea ochilor și a capului pentru a înțelege mai bine și urmăriți subiectul. Și când vine vorba de subiecte îndepărtate, care sunt dificil de izolat pe fundalul lor, folosind doar informații despre distanță, sistemul AF acordă prioritate luminozității, culorii și detecției modelelor pentru a vă înțelege subiectul.

Ce ne placeCeea ce nu facem
Calitate excelentă a imaginii atât în ​​format JPEG, cât și în format RawNiveluri reduse de zgomot și o gamă dinamică foarte bunăCalitate video de top, set de caracteristiciCel mai bun focalizare automată Canon de până acumFișierele HEIF HDR sunt un înlocuitor excelent pentru vechiul format JPEGErgonomie rafinată, dar familiarăExperiență excelentă pe ecranul tactilControlerul inteligent AF este inovator și utilViteze rapide de spargere 16 / 20fps în vizor și, respectiv, în vizualizare liveCardurile CFExpress asigură un buffer practic nelimitatCalitate de construcție extrem de robustăDurată de viață puternică a baterieiOpțiuni extinse de conectivitate atât pentru amatori, cât și pentru profesioniștiUșor de comutat între fotografii și videoclipuriUrmărirea subiectului în vizor nu poate corespunde celor mai buni colegiCea mai bună urmărire a subiectului AF necesită vizualizare live, ceea ce este puțin practicObturatorul electronic reduce intervalul dinamicOpțiunile de personalizare ar putea fi extinseMeniurile sunt din ce în ce mai complexe, ar putea beneficia de mai multă organizareEste mare și greu; ciudat de utilizat în vizualizare live pentru video, rafale rapide, cea mai bună performanță AF

Concluzie generală

Canon EOS-1D X Mark III se află confortabil printre cele mai bune DSLR-uri realizate vreodată. Este rapid, robust și produce unele dintre cele mai bune calități de imagine pe care le-am văzut de la o cameră Canon (cu toate acestea, rezoluția limitată, deoarece viteza este numele jocului aici). În forma tipică EOS-1D, un profesionist cu experiență ar putea să-l ridice și să meargă bine la lucru cu o agitație minimă, dar asta ar însemna să pierdeți câteva inovații valoroase Canon incluse în acest shooter sportiv de cai de lucru.

„Controlerul inteligent” al AF nu este un truc și sistemul actualizat de focalizare automată oferă performanțe mai bune decât oricând, fiind, de asemenea, mai ușor de utilizat. Includerea capturii de imagine HDR utilizând formatul HEIF promite un anumit grad de rezistență la viitor (deși este posibil să trebuiască să actualizați monitorul pentru a avea o impresie cu adevărat). Capacitatea de a conecta camera la mai multe dispozitive sau servicii simultan va deschide noi posibilități atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori.

Pur și simplu nu există DSLR mai bun pentru captura video. Cu captură internă Raw și 10-bit 4: 2: 2 C-Log, focalizare automată precisă și ușor de utilizat în timpul înregistrării și ușurința de a comuta de la fotografii la video (camera își amintește separat setările pentru fiecare), 1D X III este un caz puternic pentru a fi următoarea dvs. cameră hibridă, atâta timp cât nu sunteți dezamăgiți de volumul său ridicat.

Cu toate acestea, constatăm că, în ciuda cât de capabil este sistemul de focalizare automată, concurenții precum seria A9 de la Sony și modelul D5 de la Nikon au ambele un avantaj în ceea ce privește urmărirea subiectului prin vizor (am primit un Nikon D6 prea recent pentru a-l include în testarea noastră alăturată pentru această revizuire). În vizualizare live, totuși, EOS-1D X III reduce distanța – a urmărit cu ușurință capul unui ciclist în testele noastre de focalizare automată, în ciuda faptului că fața lui a fost complet ascunsă . Și prin natura segmentului său de piață, nu va fi prima alegere pentru fotografiile de peisaj sau de studio care au nevoie doar de mai mulți megapixeli. Dar nu margine competitorii săi direcți pentru o calitate a imaginii pur și simplu , în cele mai multe situații.EOS-1D X III va fi satisfăcător pentru anii următori, oferind în același timp un gust al viitorului fără oglinzi

Este ușor să vă bucurați de utilizarea unei camere de acest gen și este greu de imaginat că cineva o folosește cu adevărat la maximul său potențial; ai putea susține că EOS-1D X Mark III este conceput să nu limiteze niciodată pe nimeni. Este o cameră care te ajută să „obții fotografierea” în aproape orice situație, în timp ce te scapi simultan din calea ta în timp ce faci fotografii. Unii s-ar putea să plângă, afirmând că „DSLR-urile sunt dinozauri” și toate acestea, dar rămâne faptul că unii profesioniști și o mulțime de agenții pot să nu fie gata (sau capabili) să facă comutatorul fără oglindă. Pentru ei, EOS-1D X III va fi mai mult decât satisfăcător pentru anii următori, oferind, în același timp, un gust al viitorului fără oglindă ori de câte ori apasă butonul de vizualizare live.

În comparație cu colegii săi

În ciuda faptului că Sony este relativ nou-venit pe segmentul camerelor sport, cel mai recent Alpha 9 Mark II este capabil și competitiv, precum EOS-1D X Mark III. În ceea ce privește viteza maximă de explozie, va trebui să comutați Canon pentru a vizualiza în timp real și să-l țineți la distanță de braț, ceea ce poate fi o durere. Pe de altă parte, Canon poate declanșa 20 fps cu mecaniculobturator în vizualizare live, în timp ce Sony este limitat la declanșatorul electronic la viteza respectivă, ceea ce ar putea provoca bandaje ocazionale. Pentru majoritatea oamenilor, dimensiunea mai ușoară și greutatea mai mică a Sony vor fi un plus, dar videoclipul Canon este, fără îndoială, mai bun. Sony are detalii mai bune în JPEG-urile sale, în timp ce preferăm în continuare culorile Canon și gama dinamică mai mare. În cele din urmă, desigur, totul ar putea ajunge doar la preferința unui vizor electronic sau optic. Oh, ar putea depinde, de asemenea, dacă se întâmplă să aveți mii de dolari de sticlă Canon în jur.

Deși încă nu putem cântări asupra celui mai recent D6, Nikon D5 este încă o formidabilă opțiune de fotografiere sportivă. Prin vizor, urmărirea 3D a Nikon este încă neatinsă de iTR-ul Canon. Nikon nu se poate potrivi cu Canon pentru o viteză absolută, dar suntem mari fani ai culorii JPEG a Nikon, iar la cele mai înalte ISO, Nikon încă domnește suprem. Deosebitul este că Canon vă va oferi o gamă dinamică mult mai bună și, dacă aveți vreun interes pentru video, Canon este cu ușurință cea mai bună alegere pentru dvs. Nikon D6 (care oferă un nou sistem AF) tocmai a devenit disponibil și vom actualiza această revizuire odată ce am reușit să o punem cot la cot cu 1D X Mark III.

Concluzie
Canon EOS-1D X Mark III este în prezent camera foto de bătut din clasa sa. Produce imagini grozave chiar din cameră, are o gamă dinamică de vârf și face o cameră video puternică. Urmărirea subiectului cu focalizare automată este, dacă nu chiar deasupra colegilor săi, competitivă cu cele mai bune de pe piață. Dacă aveți nevoie de o cameră robustă, care să poată ține pasul cu aproape orice arătați, nu căutați mai departe.
Bun pentru
Profesioniști în fotografii sportive și de acțiune, fotografii de nunți, evenimente și fotografii hibride / filme video, fotoreporteri.

Nu este atât de bun pentru
Fotografi de peisaj dedicați, fotografi de acțiune, călătorii și aventuri care caută o soluție mai ușoară.

Specificații Canon EOS-1D X Mark III

Preț
MSRP6499 dolari
Tipul corpului
Tipul corpuluiSLR mare
Materialul corpuluiAliaj de magneziu
Senzor
Rezoluție maximă5472 x 3648
Alte rezoluții4368 x 2912, 3648 x 2432, 2736 x 1824
Raport imagine w: h3: 2
Pixeli efectivi20 megapixeli
Detectoare foto senzor21 megapixeli
Dimensiunea senzoruluiCadru complet (36 x 24 mm)
Tipul senzoruluiCMOS
ProcesorDigic X
Spațiul de culoaresRGB, Adobe RGB
Matrice de filtre de culoareFiltru de culoare primară
Imagine
ISOAuto, 100-102400 (se extinde la 50-819200)
ISO îmbunătățit (minim)50
ISO îmbunătățit (maxim)819200
Presetări ale balansului de alb7
Balans de alb personalizatDa (5 sloturi)
Stabilizare de imagineNu
Format necomprimatBRUT
Tipul fisieruluiJPEG (Exif v2.31)HEIF (10 biți)Raw / C-Raw (CR3)
Optică și concentrare
AutofocusDetectarea contrastului (senzor)Detectare fazăMulti-zonaCentruPunct unic selectivUrmărireSingurContinuuAtingereDetectare facialăVizualizare live
Focalizare manualăda
Numărul de puncte de focalizare191
Numărul de puncte de focalizare de tip încrucișat155
Montura obiectivuluiCanon EF
Multiplicator de distanță focală1 ×
Ecran / vizor
LCD articulatFix
Marimea ecranului3,2 ″
Puncte de ecran2.100.000
Ecran tactilda
Tipul ecranuluiLCD TFT
Vizualizare liveda
Tipul vizoruluiOptic (pentaprism)
Acoperire vizor100 %
Mărire vizor0,76 ×
Caracteristici de fotografie
Viteza minima a obturatorului30 sec
Viteza maximă a obturatorului1/8000 sec
Moduri de expunereProgramPrioritatea diafragmeiPrioritatea obturatoruluiManual
Bliț încorporatNu
Bliț externda
Viteza de sincronizare Flash X1/250 sec
Moduri de conducereSingurDe mare vitezăContinuuViteza micaTăcut singleSilențios de mare viteză continuuSilențios la viteză redusă continuu
Unitate continuă20,0 fps
Autodeclanșatorda
Moduri de măsurareMultiPonderat centralLocPunctați zona AFParțial
Compensarea expunerii± 5 (la trepte de 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing WBda
Caracteristici videografice
FormatMPEG-4, H.264, H.265
MicrofonMono
SpeakerMono
Depozitare
Tipuri de depozitareDual CFexpress tip B.
Conectivitate
USBUSB 3.2 Gen 2 (10 GBit / sec)
HDMIDa (HDMI mini)
Port microfonda
Port pentru căștida
Fără firIncorporat
TelecomandăDa (cu fir, wireless, smartphone)
Fizic
Sigilat ecologicda
BaterieIncorporat
Descrierea baterieiBaterie litiu-ion LP-E19 și încărcător dublu
Durata de viață a bateriei (CIPA)2850
Greutate (inclusiv baterii)1440 g (3,17 lb / 50,79 oz )
Dimensiuni158 x 168 x 83 mm (6,22 x 6,61 x 3,27 ″ )
Alte caracteristici
Senzor de orientareda
Înregistrare Timelapseda
GPSIncorporat
Publicat pe Lasă un comentariu

Recenzie Sony a9 II

Alpha 9 II este cea mai recentă cameră sport de ultimă generație de la Sony și este capabilă să filmeze în mod silențios imagini de 24MP cu până la 20 de cadre pe secundă, fără oprire între cadre. Dacă sună familiar, se datorează faptului că predecesorul lui A9 II a fost în mod similar capabil, dar această nouă versiune aduce unele îmbunătățiri și îmbunătățiri pentru a face o opțiune formidabilă, dar compactă, pentru fotografii sportivi și de acțiune profesioniști.

Una dintre cele mai semnificative actualizări este un nou mecanism de declanșare mecanică care permite explozii de 10 fps: acest lucru este semnificativ deoarece, dacă vă aflați într-o situație în care nu puteți utiliza declanșatorul electronic pentru riscul de bandare sau alte artefacte, cu atât mai vechi modelul ar putea obține doar 5 fps, ceea ce este puțin neinspirat pentru o cameră menită să se specializeze în sport și acțiune. Dintr-o dată, aceasta este o cameră care vă va oferi o rată de explozie solidă în aproape orice setare, mai degrabă decât să fie cea mai potrivită pentru locurile în aer liber luminate puternic.

Specificații cheie:

 • Senzor stivuit full-frame de 24 MP cu acoperire de focalizare automată de 93% pe cadru
 • Fotografiere continuă de 20 fps cu AF complet (declanșator electronic)
 • Noul obturator mecanic de 500k fotografii, permite fotografierea de 10 fps cu AF complet
 • Stabilizare a imaginii pe 5 axe cu 5-stop (evaluat CIPA)
 • Două sloturi pentru carduri SD UHS-II
 • Vizor OLED de 3,69 milioane puncte (1280 x 960 pixeli) cu actualizare de până la 120 fps
 • LCD cu ecran tactil din spate de 1,44 milioane de puncte
 • Videoclip UHD 4K / 24p supra-eșantionat pe toată lățimea (recoltare de 1,24x pentru 30p); fără opțiune Jurnal
 • Ethernet Gigabit, Wi-Fi de 5 GHz, 10 bănci de setări FTP / cameră
 • Suport pentru note vocale
 • Baterie CIPA evaluată la 690 de fotografii
 • 678g (24 oz)

u câteva modificări ergonomice suplimentare, Alpha 9 II este o evoluție a capabilităților revoluționare ale predecesorului său, dar rămâne impresionant de compact și de rapid. Și, desigur, vine cu implementarea de autofocus Sony, lider în industrie. Este disponibil acum la un preț recomandat de 4499 USD.

Calitatea imaginii

 • Performanța competitivă a zgomotului brut și a detaliilor, plus filtrul AA inclus, mențin moiré la distanță
 • Motorul JPEG excelent oferă o culoare plăcută și un echilibru excelent între detalii și reținerea zgomotului

Brut

Sony a9 II, la fel ca originalul a9, obține rezultate bune pentru un senzor de 24MP. Este doar fracțional mai moale la un nivel de pixel decât Canon EOS-1D X Mark III și Nikon D5, aproape sigur datorită faptului că are un filtru anti-aliasing mai puternic decât acele opțiuni. În general, găsim că filtrele AA bine executate sunt lucruri bune; verificați a9 II împotriva a7 III de la Sony , care nu are filtru AA. Deși s-ar putea să pierdeți un pic de claritate percepută, aveți mult mai puțin moiré cu care să vă confruntați în post-producție. Pe măsură ce nivelurile de lumină scad și valorile ISO cresc , toate aceste camere funcționează la fel de bine în ceea ce privește zgomotul, deși D5 rămâne doar fracțional în față. Totuși, este puțin probabil să fie o diferență vizibilă în filmările din lumea reală.

JPEG

Un motor JPEG bun este de o importanță capitală într-o cameră sport. Puteți personaliza setările de calitate a imaginilor acestor camere, dar toate arată bine din cutie, cu detaliile fine ale Sony care arată cel mai bine din grup. De asemenea, toate prezintă un răspuns de culoare plăcut în general , deși trebuie să recunoaștem că avem tendința de a prefera verdele mai cald, roșii mai adânci și galbenele mai bogate ale Nikon D5 în special. La valori ISO mai mari , bobul lui A9 II arată în ochii noștri puțin mai puțin „digital” decât predecesorul său. Ambele Sonys conduc în general pachetul atunci când vine vorba de echilibrarea zgomotului și păstrarea detaliilor .

Ne place să vedem actualizări continue ale răspunsului culorilor în general de la Sony; pentru ochii noștri, paleta lui A9 II arată, în general, mai bogată și mai caldă decât a9-ul mai vechi, cu verdele și cianii mai adânci care se remarcă în special.

Autofocus

 • Implementare și performanță de urmărire a focalizării automate de top
 • Urmărirea este fiabilă pentru tot felul de subiecte, de la portrete la sporturi de acțiune rapidă
 • Animal Priority funcționează bine pentru pisici, câini și, de asemenea, pentru unele animale de fermă

Prezentare generală a sistemului

Sony a9 II folosește cea mai recentă implementare de autofocus a companiei, pe care am găsit-o incredibil de eficientă și ușor de utilizat în aproape orice situație, de la fotografia de familie la sporturile profesionale. Am tratat-o ​​în detaliu în altă parte , dar iată o actualizare rapidă.

A9 II are 693 de puncte de focalizare automată, oferind 93% acoperire a senzorului. Puteți, desigur, să vă urmăriți subiecții păstrând o serie de zone AF peste țintă, dar majoritatea camerelor de ultimă generație sunt capabile de acest lucru; permite camerei să recunoască și să urmărească un subiect în jurul cadrului, eliberându-vă astfel să vă concentrați asupra captării momentului potrivit, aceasta este provocarea cea mai mare.

În ceea ce privește configurarea, vă recomandăm să păstrați camera în AF-C și să utilizați zona de focalizare „Urmărire: Spot flexibil M” cu prioritate față / ochi activată. Acest lucru vă va permite să plasați o zonă AF peste subiectul pe care îl alegeți, iar a9 II o va urmări cu tenacitate cu o cutie verde; dacă subiectul se întâmplă să fie un om, camera va trece automat la detectarea feței și a ochilor așa cum este capabil și, dacă pierde fața sau ochiul subiectului, nu va sări automat la altceva. Este un mod puternic, dar simplu de lucru.

În multe cazuri, veți găsi că nu trebuie să vă deranjați din nou cu setările de focalizare automată din nou, deși, dacă faceți fotografii pe animale, veți dori să activați „prioritatea animalelor” pentru ca camera să blocheze cât mai sigur focalizarea pe ochii animalelor. De asemenea, folosim de ceva timp urmărirea în timp real pentru sporturi de acțiune rapidă și este cu adevărat excelent.

Performanța sistemului de focalizare automată

Pentru a testa performanța AF continuă, încercăm mai întâi să filmăm un subiect care se apropie la o viteză constantă folosind punctul AF central. Acest lucru ne permite să vedem cât de bună este camera la evaluarea distanței subiectului și dacă își poate conduce obiectivul rapid în acel punct.

În situații sportive mai dificile, urmărirea este la fel de fiabilă. Și odată ce ați configurat camera, veți constata că rareori trebuie să modificați setările, deși puteți regla „Sensibilitatea de urmărire AF” a camerei, dacă este necesar. Pe o scară de la 1 (blocat) la 5 (receptiv), acest lucru vă permite să spuneți camerei cât de dispus ar trebui să abandoneze un subiect pe care îl urmărește dacă un alt subiect îi împiedică – de exemplu, dacă un apărător se află între dvs. și un jucător de atac în fotbal. Deși am constatat că setarea implicită a 3 (Standard) funcționează bine o mare parte a timpului, setarea camerei la 1 (Blocat activat) va face mai puțin probabil ca caseta de urmărire să sară la apărător de la jucătorul atacant.

Pentru portretizarea sinceră și lucrările documentare, am avut tendința să menținem „prioritatea oamenilor” activată, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la faptul că camera este împiedicată de elementele din prim-plan. Acest lucru este grozav dacă sunteți un fan al faptului că aveți o grămadă de lucruri care nu sunt focalizate între dvs. și subiectul dvs. pentru context.

Împotriva competiției DSLR, vizorul electronic al lui A9 II vă recompensează cu o acoperire cu focalizare automată mult mai mare decât un Nikon D5 sau Canon EOS-1D X Mark III, deși am găsit că urmărirea autofocusului Nikon D5 este aproape la fel de lipicioasă ca și Sony. În vizualizare live, am constatat că EOS-1D X Mark III aproape că reduce distanța cu a9 II cu o urmărire cu adevărat excelentă și detectare a feței / ochilor, dar din nou, acest lucru este doar în vizualizare live. Deci, dacă sunteți în căutarea celor mai bune performanțe globale de focalizare automată, banii pot cumpăra indiferent dacă fotografiați prin vizor sau pe ecranul din spate, a9 II este camera pentru dvs. – mai ales cu fotografierea în rafală fără întârziere, fără întrerupere, dacă puteți utiliza obturatorul electronic.

CONCLUZIE

Ce ne placeCeea ce nu facem
Senzor excelent de 24MP cu performanțe excelente de zgomot pentru clasa saAutofocus cu adevărat impresionant pentru toate tipurile de fotografieRafale fără întrerupere de 20 fps cu declanșator electronic, rafale de 10 fps cu mecanism reproiectat. obturatorMech. obturator evaluat la 500k fotografiiMotorul JPEG echilibrează excepțional de bine zgomotul și detaliileErgonomie îmbunătățită cu un cadran și o senzație mai bună de butonCaptură bună de detalii 4KDurată mare de viață a baterieiDouă sloturi pentru card UHS-IIOpțiuni de personalizare bune, inclusiv un „Meniul meu”Wi-Fi mai rapid, setări FTP mai robusteConexiune USB de tip C pentru transferul de fișiere, încărcarea și alimentarea camereiCapacitate de memorie vocalăCaracteristicile și performanțele video au rămas în urma concurențeiEcranul din spate are nevoie de o rezoluție ridicatăInterfața tactilă lipseșteSistemul de meniu rămâne copleșitorÎntârzierea interfeței persistăSetările de expunere sunt transferate de la fotografii la video și înapoiUnele butoane (C1 și C2) sunt dificil de accesat, incomode de utilizatFără procesare Raw în cameră

Când Sony a9 original a debutat în urmă cu trei ani, ne-a schimbat concepția despre ceea ce erau capabile camerele fără oglindă. Cu un senzor full-frame care ar putea fi citit atât de repede încât ați putea înregistra rafale fără întrerupere la 20 fps cu focalizare automată și să înregistrați videoclipuri 4K super-detaliate, ei bine, a fost o afacere foarte mare.

Astăzi, Alpha 9 Mark II se găsește eliberat într-un peisaj cu cadru complet diferit. Cu capabilități de bază care nu sunt atât de diferite de predecesorul său, a9 II pur și simplu nu a aterizat cu o stropire uriașă la lansare. Deși este oarecum ușor de înțeles pe o piață în care creșterile mari de specificații generează clicuri și vânzări, este, de asemenea, o rușine, deoarece a9 Mark II este o cameră fantastică cu care să filmezi.

Într-adevăr nu contează ce trageți: de la portrete bine iluminate la meciuri de rugby iluminate marginal, sistemul de focalizare automată a a9 II este aproape fără cusur și nu trebuie să vă preocupați cu setările dincolo de configurarea inițială. Un obturator mecanic revizuit care poate declanșa la 10 fps (în loc de 5 fps) oferă fotografilor un răgaz viabil de la posibilele bandaje electronice ale declanșatorului de la fotografierea sub anumite tipuri de lumină artificială. Calitatea imaginii JPEG continuă să impresioneze, în special la valori ISO ridicate, iar nivelurile de zgomot brut sunt îmbunătățite. Combinați toate acestea cu viteze mai mari de transfer wireless și prin cablu și aveți un pachet care va oferi profesioniștilor și entuziaștilor șanse și mai mari de a „obține o lovitură”, chiar dacă aceasta nu arde lumea pentru publicul mai mare axat pe echipament .De la portrete bine luminate la meciuri de rugby iluminate marginal, autofocusul lui A9 II este aproape fără cusur

A9 II nu este, desigur, pentru toată lumea. Viteza extremă are costurile sale și, în acest caz, fișierele brute de pe a7 III sunt mai flexibile, iar a7R IV vă va oferi mai multă rezoluție. Ambele camere sunt, de asemenea, mai puțin costisitoare. Lipsa continuă a oricărui profil de imagine pentru captarea video a jurnalelor este o problemă, deoarece chiar și compactele din seria RX100 ale Sony le includ. Ecranul din spate și interfața sa tactilă sunt destul de copleșitoare și ne dorim cu adevărat ca camera să-și amintească setările de expunere pentru fotografii și videoclipuri separat, astfel încât să nu aveți nevoie să configurați bănci de memorie personalizate dacă sunteți un shooter hibrid.

În mâinile potrivite, Sony a9 Mark II este o cameră extrem de capabilă. Datorită limitărilor sale video de ultimă generație, s-ar putea să nu fie visul fiecărei fotografii hibride și video, deși se potrivește doar cu factura pentru utilizatorii care caută clipuri gata de publicare a ceea ce se întâmplă în fața lor. În orice caz, dacă vă aplecați mai mult spre fotografii decât video, a9 II vă oferă pur și simplu cea mai bună experiență de focalizare automată, fie pe ecranul din spate, fie în vizor, pe care o puteți găsi pe piață astăzi.

Comparat cu…

Sony a9 II este menit să meargă de la picior la picior împotriva Canon EOS-1D X Mark III, și este un meci bun din multe puncte de vedere. Din perspectiva utilizatorilor, a9 II va oferi o experiență mai consistentă, indiferent dacă fotografiați prin vizorul electronic sau pe ecranul din spate, plus că este mai mic și mai puțin invadator (deși acest lucru înseamnă că, fără prindere, nu va echilibra precum și cu lentile mai lungi). Canon oferă o durată de viață incredibilă a bateriei, un suport CFexpress mai rapid și un set de caracteristici video mult mai profund. În ceea ce privește calitatea imaginii, sincer este greu să alegi între ele – Sony oferă o rezoluție mai mare, dar are un filtru AA mai puternic pentru a anula acest lucru și ambele au motoare JPEG bune. În cele din urmă, totuși, se poate rezolva dacă preferați vizoare optice sau electronice – dacă puteți, încercați-le pe amândouă să le compare pentru dvs.

Împotriva celor de la Nikon D5 (și noul D6 , deși nu am testat încă pe deplin acel model), Sony a9 II pare din nou convingător. Încă considerăm că sistemul de focalizare automată a lui D5 este cel mai bun pe care l-am văzut printr-un dispozitiv de căutare optică, dar, deși se poate compara bine cu modelul a9 II în multe situații, se estompează în comparație atunci când vine vorba de acoperirea cu focalizare automată pe cadru. D5 / 6 acceptă, de asemenea, suporturi de înregistrare mai rapide și durată de viață a bateriei monstruoasă, dar setul lor de caracteristici video și performanța vizualizării live sunt o decădere. În cele din urmă, pentru puriștii DLSR, D5 este o opțiune solidă (și credem că are o culoare mai plăcută din cutie), dar a9 II iese în față în cele mai multe privințe.

Asta ne lasă cu Sony A9 redus, dar încă actual . Am acoperit actualizările într- o oarecare măsură ; practic, dacă obturatorul mecanic mai bun, ergonomia actualizată și caracteristicile de rețea contează pentru tine, atunci a9 II este locul în care ar trebui să te uiți. Dar, dacă reușiți să utilizați declanșatorul electronic pentru cea mai mare parte a fotografierii, originalul a9 este o opțiune fantastică și rămâne o cameră cu capacitate supremă, care are o valoare mai bună decât oricând.

Sony Alpha 9 Mark II vine cu cel mai bun sistem de focalizare automată pe care l-am văzut. Este compact, dar are o aderență de dimensiuni bune, produce fișiere Raw și JPEG excelente, oferă o durată excelentă de viață a bateriei și captură video solidă. Acestea fiind spuse, credem că capacitățile sale video și ecranul din spate ar putea fi actualizate și, desigur, aceasta este o cameră sport, așa că cei care caută rezoluție maximă sau un interval dinamic latră arborele greșit. Dar a9 II îndeplinește și, în unele cazuri, depășește capacitățile colegilor săi și oferă o valoare cu adevărat convingătoare pentru fotografii sportivi și de acțiune.
Bun pentru
Specialiști în sporturi, acțiune și fotografii de evenimente, filmări video care au nevoie de imagini solide în afara camerei și fotografi generaliști care doresc cea mai bună performanță de autofocus pe care o pot găsi.

Nu este atât de bun pentru
Puriști de peisaj și studiouri care ar putea avea nevoie de mai multă rezoluție sau gamă dinamică, filme video de ultimă generație care au nevoie de fișiere mai flexibile în post-producție.

Specificații

Preț
MSRP4500 USD
Tipul corpului
Tipul corpuluiSLR-style mirrorless
Materialul corpuluiAliaj de magneziu
Senzor
Rezoluție maximă6000 x 4000
Raport imagine w: h3: 2
Pixeli efectivi24 megapixeli
Detectoare foto senzor28 megapixeli
Dimensiunea senzoruluiCadru complet (35,6 x 23,8 mm)
Tipul senzoruluiBSI-CMOS
ProcesorBIONZ X
Spațiul de culoaresRGB, Adobe RGB
Matrice de filtre de culoareFiltru de culoare primară
Imagine
ISOAuto, ISO 100-51200 (se extinde la 50-204800)
ISO îmbunătățit (minim)50
ISO îmbunătățit (maxim)204800
Presetări ale balansului de alb9
Balans de alb personalizatda
Stabilizare de imagineSchimbarea senzorului
Note de stabilizare a imaginiiCu 5 axe
Evaluarea stabilizării imaginii CIPA5.5 oprire
Format necomprimatBRUT
Niveluri de calitate JPEGExtra fin, fin, standard
Tipul fisieruluiJPEG (Exif v2.31)Raw (Sony ARW v2.3)
Optică și concentrare
AutofocusDetectarea contrastului (senzor)Detectare fazăMulti-zonaCentruPunct unic selectivUrmărireSingurContinuuAtingereDetectare facialăVizualizare live
Lampă de asistare la focalizare automatăda
Zoom digitalDa (2x)
Focalizare manualăda
Numărul de puncte de focalizare693
Montura obiectivuluiSony E
Multiplicator de distanță focală1 ×
Ecran / vizor
LCD articulatÎnclinare
Marimea ecranului3 ″
Puncte de ecran1.440.000
Ecran tactilda
Tipul ecranuluiLCD TFT
Vizualizare liveda
Tipul vizoruluiElectronic
Acoperire vizor100 %
Mărire vizor0,78 ×
Rezoluția vizorului3.686.400
Caracteristici de fotografie
Viteza minima a obturatorului30 sec
Viteza maximă a obturatorului1/8000 sec
Viteza maximă de declanșare (electronică)1/32000 sec
Moduri de expunereProgramPrioritatea diafragmeiPrioritatea obturatoruluiManual
Bliț încorporatNu
Bliț externDa (prin portul de sincronizare hot flash sau flash)
Moduri blițBliț dezactivat, bliț automat, bliț de umplere, sincronizare lentă, sincronizare spate, reducere ochi roșii, wireless, sincronizare Hi-speed
Viteza de sincronizare Flash X1/250 sec
Moduri de conducereSingurContinuu (H / M / L)AutodeclanșatorBracketing (AE, WB, DRO)
Unitate continuă20,0 fps
AutodeclanșatorDa (2, 5, 10 secunde + continuu, 3 sau 5 cadre)
Moduri de măsurareMultiPonderat centralEvidențiatăIn medieLoc
Compensarea expunerii± 5 (la trepte de 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing AE± 5 (3, 5 cadre la 1/3 EV, 1/2 EV, 2/3 EV, 1 EV, 2 EV trepte)
Bracketing WBDa (3 cadre, H / L selectabil)
Caracteristici videografice
FormatMPEG-4, AVCHD, H.264
Moduri3840 x 2160 @ 30p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 30p / 60 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 25p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 25p / 60 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 24p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 24p / 60 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 120p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 120p / 60 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 100p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 100p / 60 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 60p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 50p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 30p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 25p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 24p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 60p / 28 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 50p / 28 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 60i / 24 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 60i / 17 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 50i / 24 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 50i / 17 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 25p / 24 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 25p / 17 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 24p / 24 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 24p / 17 Mbps, AVCHD, MTS, H.264, Dolby Digital1920 x 1080 @ 60p / 28 Mbps, MP4, H.264, AAC1920 x 1080 @ 50p / 28 Mbps, MP4, H.264, AAC1920 x 1080 @ 30p / 16 Mbps, MP4, H.264, AAC1920 x 1080 @ 25p / 16 Mbps, MP4, H.264, AAC1280 x 720 @ 30p / 6 Mbps, MP4, H.264, AAC1280 x 720 @ 25p / 6 Mbps, MP4, H.264, AAC
MicrofonStereo
SpeakerMono
Depozitare
Tipuri de depozitareSloturi duale SD / SDHC / SDXC (compatibil UHS-II)
Conectivitate
USBUSB 3.2 Gen 1 (5 GBit / sec)
Încărcare USBda
HDMIDa (micro-HDMI)
Port microfonda
Port pentru căștida
Fără firIncorporat
Note fără fir802.11ac + NFC + Bluetooth
TelecomandăDa (cu fir sau fără fir)
Fizic
Sigilat ecologicda
BaterieAcumulator
Descrierea baterieiNP-FZ100
Durata de viață a bateriei (CIPA)690
Greutate (inclusiv baterii)678 g (1,49 lb / 23,92 oz )
Dimensiuni129 x 96 x 76 mm (5,08 x 3,78 x 2,99 ″ )
Alte caracteristici
Senzor de orientareda
Înregistrare Timelapseda
GPSNici unul
Publicat pe Lasă un comentariu

Recenzie Canon EOS R6: nu regele hibrid, ci o cameră excelentă pentru fotografi

Canon EOS R6 este o cameră fără oglindă full-frame de 20MP destinată fotografilor și videografilor entuziaști. Se află sub R5 la fel ca EOS 6D-urile sub DSLR-urile 5D și oferă o combinație bine rotunjită de caracteristici pentru ambele discipline.

Este, de asemenea, una dintre primele camere la nivel de entuziaști care realizează atât fotografii, cât și videoclipuri, care pot exploata capacitățile celor mai recente afișaje cu gamă dinamică ridicată. Cu toate acestea, tendința sa de a-și atinge limitele de temperatură îi elimină capacitățile video.

Specificații cheie:

 • Senzor CMOS dual pixel 20MP
 • Stabilizare în corp evaluată cu o corecție de până la 8 EV
 • Dual Pixel AF II cu urmărire a subiectului instruit de AI și acoperire 100% AF
 • Fotografiere de 20 fps cu declanșator electronic, mecanică de 12 fps
 • Fotografiere UHD 4K până la 60p, 1080 până la 120p
 • Înregistrare internă pe 10 biți 4: 2: 2 fie în C-Log, fie în HDR PQ
 • Fotografii HDR pe 10 biți în format HEIF
 • EVF cu 3,68 milioane de puncte
 • Ecran tactil spate complet articulat de 1,62M puncte
 • Baterie nouă evaluată la aproximativ 380 de fotografii pe încărcare (EVF)

R6 este disponibil cu un preț recomandat de 2499 USD, numai pentru caroserie. De asemenea, poate fi cumpărat într-un kit cu F4L de 24-105 mm pentru aproximativ 3599 USD sau cu F4-7.1 STM IS de 24-105 mm pentru aproximativ 2899 USD.

Corp, comenzi și manipulare

Chei de luat masa

 • Corp de dimensiuni medii bine construit, cu sistem de control cu ​​trei cadrane
 • Oferă interesantul mod de expunere cu prioritate flexibilă
 • Folosește un sistem de meniu Canon bine stabilit
 • Separare extinsă de fotografii și setări video pentru comutare rapidă
 • Noua baterie cu 14% mai puternică oferă un număr decent de autonomie a bateriei

Corp

Corpul R6 este aproape exact ceea ce v-ați aștepta de la o cameră al cărei nume face aluzie atât la camerele EOS R, cât și la camerele EOS 6D. Prinde elemente ergonomice de la ambele camere într-un mod pe care l-am găsit imediat ușor de utilizat.

Canon susține că are același grad de etanșare la vreme ca cele două camere, care este aparent mai puțin extinsă decât pe R5, deci este dificil să înțelegi cât de rezistent ar putea fi, dar dacă se simte frumos solid.

Primul lucru pe care probabil îl veți observa este că există trei cadrane: cadranul cu degetul arătător de lângă butonul declanșator și cadranul din spatele plăcii superioare, la fel ca pe R și RP existente, dar are și un cadran mare pe placa din spate, ca și pe DSLR-urile Canon. Rezultatul este o cameră cu trei cadrane (patru dacă utilizați un obiectiv RF sau un adaptor EF cu inel de control).

Acest aranjament înseamnă că puteți utiliza pe deplin modul Fv introdus împreună cu EOS R, dar oferă, de asemenea, suficientă personalizare pentru a vă permite să setați cadranele pentru a funcționa ceea ce vi se pare cel mai util.

R6 primește un joystick sau „multi-controler” așa cum ar dori Canon. În mod implicit, acest lucru face foarte puțin, așa că vă recomandăm să activați utilizarea acestuia ca controler de punct AF chiar în partea de jos a „Funcții personalizate pagina 3 | Personalizare buton ‘. Sensibilitatea (viteza) controlerului poate fi apoi reglată în pagina 5 din meniul AF, în cadrul echipei am constatat că setările implicite și rapide au funcționat bine. Indiferent de ce am preferat, a însemnat că nu am găsit nevoia de a utiliza ecranul din spate ca touchpad AF, deși puteți, dacă doriți.

O altă caracteristică rezervată de obicei pentru camerele Canon de ultimă generație este butonul „Rate” din colțul din stânga sus al camerei. Acest lucru vă permite să aplicați rapid stele la imaginile dvs. în timp ce revedeți imaginile în modul redare. Butonul poate fi personalizat (în fila Redare, mai degrabă decât funcții personalizate), pentru a acționa ca buton Protejați sau Ștergeți dacă preferați, dar puterea sa reală este aceea că puteți personaliza ce stele poate aplica. Personal o limitez la aplicarea a trei sau cinci stele, ceea ce înseamnă că pot atinge o dată pentru imagini „poate” și de două ori pentru „definite”. Aceste evaluări cu stele sunt scrise în metadatele fișierului și sunt recunoscute de majoritatea software-urilor de editare. ‘

Modul Fv „Prioritate flexibilă”

La fel ca modelele anterioare EOS R, R6 include modul de expunere „Prioritate flexibilă” Canon Fv. Acest lucru este comparabil cu modul „Hyper Program” al Pentax: camera funcționează în modul Program până când specificați o diafragmă, viteza obturatorului sau o valoare ISO, moment în care acestea au prioritate. Alternativ, puteți seta doi dintre acești parametri, lăsând camera să o ajusteze pe a treia. Apăsând butonul de ștergere, comanda parametrului curent revine la cameră, în timp ce țineți apăsat butonul de ștergere, setează totul înapoi la Auto (puteți personaliza ce butoane efectuează aceste acțiuni, dacă este preferat).

Aproape că îl puteți vedea ca un mijloc de a da sens modului de lucru „expunere manuală cu ISO auto”: oferindu-vă acces la prioritatea diafragmei, prioritatea obturatorului, prioritatea ISO sau combinații ale acestora ( de exemplu, prioritatea obturatorului și diafragmei) toate de la un singur mod de expunere. Este nevoie să te obișnuiești puțin, dar este un concept fascinant.

Vizor și LCD

Vizorul și LCD-ul de pe R6 sunt ambele mai mici decât cele de pe R5, dar, din nou, sunt competitive pentru clasă. Vizorul este un panou OLED de 3,68M cu optică care oferă o mărire de 0,76x.

La fel ca R5, vizorul R6 poate fi rulat la 120 sau 60 fps. 60 este valoarea implicită și arată bine, dar este probabil ca 120 fps să fie apreciat de oricine se adaptează la utilizarea unui EVF, mai degrabă decât pentru căutarea optică pentru prima dată.

Punctul ocular este mai degrabă rezonabil, decât grozav și am constatat că mă lupt să văd colțurile extreme ale imaginii când port ochelari. Cu toate acestea, există o opțiune „format de afișare VF” în meniuri care reduce ușor dimensiunea imaginii de previzualizare, care rezolvă orice astfel de probleme.

Panoul din spate este un ecran cu puncte de 3,0 „1,62M, care poate fi destul de dificil de văzut în lumină puternică (cel puțin la setarea implicită a luminozității).

Două adăugiri frumoase la meniu se referă la modul în care camera utilizează vizorul și ecranul. Primul este furnizarea a două moduri automate pentru comutarea vizorului: primul folosește senzorul de ochi în orice moment, celălalt folosește senzorul de ochi, cu excepția cazului în care ecranul este răsturnat, moment în care LCD-ul din spate are prioritate.

Cealaltă idee este concepută în mod clar pentru migrarea utilizatorilor DSLR: în mod implicit, camera nu afișează o imagine de redare în vizor după ce ați făcut o fotografie. În schimb, este afișat pe ecranul LCD din spate odată ce vă îndepărtați ochii de vizor, permițându-vă să alegeți dacă să vă revizuiți imaginea sau să continuați să fotografiați. Acest lucru poate fi dezactivat, moment în care revizuirea imaginii are loc după fiecare fotografiere. Dar comportamentul implicit este foarte asemănător DSLR-ului.

Meniuri

Meniurile camerei sunt aranjamentul standard pe care Canon îl repetă ușor de mulți ani. Este o serie de file aranjate orizontal cu pagini cu numere în fiecare secțiune.

Aranjamentul orizontal înseamnă că este mai lent să navigați cu joystick-ul decât ar fi un aspect vertical, dar utilizarea inteligentă a cadranelor (apoi cadranul superior-spate sare între file, cadranul frontal sare paginile, cadranul față spate derulează în sus și în jos opțiunile), înseamnă puteți ajunge destul de repede de la un capăt la altul al meniurilor. Dacă nu sunteți deja familiarizați cu acest mod de lucru, meniul este, de asemenea, complet sensibil la atingere.

Paginile în sine sunt numerotate, deci va trebui să vă amintiți unde sunt diferite opțiuni, într-o anumită măsură. Cu toate acestea, există o filă „Meniul meu” care vă permite să grupați toate cele mai utilizate setări într-un singur loc, dacă este necesar.

Q Meniu

În plus față de meniul principal, există un meniu Q care vă permite să ajustați zece setări comune. Este o problemă simplă, cu ecran tactil și sensibilă la modul de expunere (astfel veți obține opțiuni precum volumul microfonului și căștilor numai în modul Film).

Acest lucru nu poate fi personalizat, deci dacă preferați să accesați rapid viteza de expunere ISO automată, mai degrabă decât modul Anti-Flicker, nu aveți noroc.

Manipulare video

Camera va înregistra videoclipuri în modul de expunere a programului dacă apăsați butonul [REC] în timpul fotografierii normale sau dacă există un mod de expunere la film complet.

Poziția filmului pe selectorul de moduri vă oferă acces la un control mult mai mare. Puteți selecta expunerea manuală, mai degrabă decât modul program, care folosește propriile setări distincte de cele utilizate în modul fotografii. Aceasta înseamnă că puteți sări înainte și înapoi (la o rotire cu mai multe poziții a selectorului de moduri), fără ca setările pe care le utilizați să afecteze una pe cealaltă.

La fel ca în modul fotografii, există opțiuni pentru Optimizatorul de iluminare automată, Prioritatea tonului de evidențiere, Balansul de alb, Reducerea zgomotului ISO ridicat și Corecțiile obiectivului, toate acestea putând fi setate independent de opțiunile din modul fotografii.

Nu există nicio opțiune pentru a seta durata expunerii ca unghi de declanșare (ceea ce ar fi util pe o cameră care filmează 4K / 60p), dar există posibilitatea de a regla valorile diafragmei cu precizie 1 / 8EV. Aceasta ajunge în poziția ciudată de a putea selecta F5.6 4/8 (care ar fi mai convențional cunoscut sub numele de F6.7), dar vă oferă un control mai fin asupra expunerii decât majoritatea camerelor.

Auto ISO

Sistemul ISO auto al camerei este destul de cuprinzător. Puteți specifica limitele superioare și inferioare și puteți seta pragul de viteză al declanșatorului la care camera va crește ISO. Acest prag poate fi o viteză de declanșare specifică sau „Auto”, care alege o viteză de declanșare legată de distanța focală curentă. Valoarea automată implicită folosește o viteză de expunere de 1 / lungime focală, dar puteți regla acest lucru pentru a face camera să mențină viteza de expunere mai rapidă sau mai mică decât aceasta (de exemplu: 1/100 sec sau 1/25 sec la 50 mm).

Auto ISO rămâne disponibil în modul de expunere manuală și oferă în continuare acces la compensarea expunerii, astfel încât să puteți regla nivelul de luminozitate pe care sistemul încearcă să îl mențină.

În modul film, nu există control asupra pragului de declanșare (modul film oferă doar program sau manual, deci probabil veți specifica manual oricum o viteză a declanșatorului), dar păstrați controlul asupra setărilor superioare și inferioare pe care le va utiliza sistemul.

Depozitare

R6 utilizează o pereche de sloturi duble pentru carduri SD UHS-II pentru stocare. Aceasta înseamnă că nu se poate potrivi cu viteza de date a modelului R5, dar înseamnă că vă puteți concentra pe un singur format de memorie și puteți umple buzunarele cu carduri SD.

Cu un card UHS-II rapid, numărul de pixeli relativ scăzut al camerei înseamnă că poate realiza peste 1000 de fotografii în format JPEG, HEIF sau C-Raw, 240 Raw sau 140 Raw + mari, fișiere HEIF fine.

Baterie nouă

R6 folosește o baterie nouă: LP-E6NH. Este același factor de formă ca LP-E6N existent, dar cu o capacitate crescută la 2130mAh. Bateriile sunt compatibile cu versiunile anterioare, singura diferență fiind această creștere cu 14% a capacității energetice: acum 16Wh în loc de 14.

R6 vine la pachet cu un încărcător extern și poate fi încărcat și prin USB dacă aveți un încărcător de curent mare. Camera poate fi acționată, de asemenea, utilizând alimentarea USB.

Camera implicit este cea mai lentă dintre cele două rate de reîmprospătare a previzualizării, în modul în care oferă 380 de fotografii destul de respectabile pe încărcare prin vizor și 510 utilizând ecranul LCD din spate. Ca întotdeauna, ratingurile CIPA tind să reprezinte un model de utilizare destul de intens și este destul de normal să obțineți dublul acestei cifre, în funcție de modul în care fotografiați. Este puțin probabil ca numerele din gama 400 + shot să ofere celor mai mulți entuziaști prea multe griji pentru o sesiune de fotografiere angajată.

Numerele scad cu aproximativ o treime (până la 250 de fotografii și 360 de fotografii pentru Finder și LCD) dacă împingeți camera în modul său de rată de reîmprospătare mai rapidă. Vă recomandăm o a doua baterie dacă vă regăsiți în mod regulat cu vizorul setat la 120 fps sau dacă vă asigurați că aveți la îndemână o cărămidă cu curent mare pentru a completa cea pe care o utilizați.

Este disponibilă o priză verticală a bateriei (BG-R10), care deplasează bateria din cameră, dar oferă sloturi pentru două LP-E6NH, dublând rezistența camerei. Ambele baterii se vor încărca în priză dacă conectați camera la o sursă de alimentare USB.

Calitatea imaginii

Calitatea imaginii EOS R6 este o cantitate cunoscută, deoarece senzorul său este atât de strâns legat de cel din Canon EOS-1D X Mark III. Canon spune că R6 nu are filtrul AA mai sofisticat (și mai scump) al camerei sale sport pro, dar alte aspecte ale performanței sale par să fie aceleași.

Cheie de luat:

 • Calitatea imaginii este foarte bună, cu JPEG colorate atractiv, niveluri bune de detaliu în fișierele Raw și performanțe competitive la lumină slabă.

În ceea ce privește captarea detaliilor, nu există prea multe de apelat între EOS R6 și este un partener imediat . În ciuda numărului mai mic de pixeli și a includerii unui filtru anti-aliasing, nu există nici o diferență mare în ceea ce privește captarea detaliilor și nici cantitatea de moiré care apare. Nivelurile de zgomot sunt foarte similare, dar sunt cele mai înalte setări ISO .

Detaliile JPEG sunt bune, iar claritatea implicită pare naturală , deși nu este la fel de bună la extragerea detaliilor fine ca Sony sau Panasonic . Culoarea JPEG rămâne o forță imensă. Diferențele dintre mărci sunt mici în zilele noastre, dar niciunul dintre celelalte modele nu gestionează tonul pielii caucaziene nu prea roz, roșii bogate și galbeni strălucitori, saturați, precum și Canon.

Reducerea zgomotului JPEG greșește mai mult în ceea ce privește suprimarea zgomotului decât păstrarea detaliilor, iar această tendință continuă în setările ISO mai mari . Din nou, acesta este un domeniu în care Sony și Panasonic vor oferi mai multe detalii, deși cu un zgomot puțin mai vizibil.

Concluzie

Lucruri care ne placLucruri pe care nu le facem
Calitate excelentă a imaginii atât în ​​format Raw, cât și în format JPEGSuperba ergonomieInterval dinamic bunRezoluție decentă, în ciuda numărului de pixeliPuternic sistem colaborativ de stabilizare a imaginiiMod inteligent HEIF pregătit pentru HDRTVViteze impresionante de fotografiere în rafală (12 și 20 fps, în funcție de mod)Autofocusul este foarte bun și necesită puțină configurare, în special cu subiecți umani sau animaleDurată de viață rezonabilă a baterieiImagini video foarte detaliate cu capabilități HDR de 10 biți sau LogSepararea sensibilă a fotografiilor și a setărilor video, permițând comutarea rapidăÎncărcare USB în cameră (cu dispozitive cu curent mare)Încărcător separat inclus cu cameraObturatorul rulant poate aduce atingere videoclipului excelentUnele funcții (cum ar fi HDR PQ) nu sunt ușor accesibileReducerea non-opțională a zgomotului aplicată RawsOrice utilizare a camerei se reduce în timpii de înregistrare video (făcând fotografierea imprevizibilă)Configurarea AF poate deveni complexă dacă aveți nevoie de un răspuns perfect

Canon EOS R6 este o cameră ușor de subestimat dacă ați citit sau auzit doar despre asta. Vă puteți uita la mult discutatele deficiențe ale videoclipului sau rezoluției și vă puteți imagina că este aproape ratat. Dar când ieșiți fotografiind cu el, în special pentru fotografia foto, acesta se dezvăluie rapid ca o cameră cu adevărat excelentă.

Senzorul său de 20MP are o rezoluție puțin mai mică decât colegii săi, dar nu într-o măsură care face vreo diferență apreciabilă. Performanța sa la lumină scăzută este foarte bună și gama sa dinamică vă oferă o mulțime de flexibilitate atunci când vine vorba de procesare. Este dezamăgitor să vezi o reducere a zgomotului non-opțională la ISO-uri scăzute și merită să fii conștient de ce moduri îl împing în jos la citirea pe 12 biți , dar în majoritatea fotografierilor acestea nu sunt lucruri susceptibile de a avea un impact semnificativ asupra ta: tu ‘ Voi primi doar JPEG-uri atractive și materii prime flexibile.

R6 este puțin mai sigur când vine vorba de videoclipuri. Specificațiile sunt impresionante, separarea de fotografii și setările video este bine gândită, iar focalizarea automată este foarte bună. Cu toate acestea, în timp ce limita de timp de aproximativ 40 de minute pentru captura 4K sună mult, orice utilizare a camerei începe să scape la acel total, ceea ce înseamnă că vă poate restricționa videoclipul mai mult decât v-ați putea aștepta. Aceasta și declanșatorul rulant semnificativ înseamnă că nu este un instrument video puternic, așa cum par să implice specificațiile. Din nou, însă, rezultatele sunt adesea foarte impresionante.Mai presus de toate, R6 este o cameră cu adevărat plăcută de fotografiat

Mai presus de toate, însă, R6 este o cameră cu adevărat plăcută de fotografiat: se simte bine în mână și cadranele de control ale tastelor sunt bine poziționate. Veți obține, de asemenea, un nivel decent de personalizare, permițându-vă să accesați rapid multe dintre funcțiile camerei. Desigur, nu este perfect: de exemplu, nu există o modalitate rapidă de a activa modul HDR PQ și Highlight Tone Priority, ceea ce înseamnă că este ciudat de incomod să accesați ceea ce ar putea fi o caracteristică cu adevărat interesantă. Cu toate acestea, în mod crucial, caracteristicile fotografice de bază sunt întotdeauna la îndemână.

În centrul acestui sentiment „pur și simplu trageți cu fotografierea” se află un sistem AF care, de multe ori, funcționează . Există o mulțime de opțiuni pentru reglarea sa fină, dar pentru majoritatea filmărilor pe care le-am făcut, nu a fost cu adevărat necesar. Acest lucru pune performanța pentru a rivaliza cu o cameră sport pro în mâinile multor oameni. Sistemul IS al R6 este, de asemenea, superb, asigurându-vă că mișcarea camerei nu este ceva la care trebuie să vă gândiți.

Deci, în timp ce EOS R6 nu destul de trăi până la promisiunea plin de foaie de spec, mi se pare greu de imaginat nimeni altul decât cameramani dedicat fiind cea mai mică pic dezamăgiți de ea. Oferă probabil cea mai bună combinație de utilizare și performanță din clasa sa. Pentru fotografii de fotografii, merită un aur.

Comparat cu…

Canon EOS R6 este mai nou și a fost lansat la un preț mai mare decât colegii săi imediați, dar combinația sa de fotografiere mai rapidă și specificații video bune înseamnă că face ceva pentru a ieși în evidență.

R6 este considerabil mai scump decât Sony a7 III , parțial din cauza vârstei Sony. Nu există prea multe de apelat între cele două camere în ceea ce privește calitatea imaginii sau performanța de focalizare automată, dar am găsit Canon mai plăcut de fotografiat, datorită ergonomiei sale excelente și a interfeței AF mai simple. Canon prezintă mai mult obturator și o înclinație mai mare de a atinge limita de supraîncălzire decât Sony, dar separarea de fotografii și setările video este mai bună, iar filmările sale de 10 biți sunt mai flexibile decât cele ale Sony. Rata de fotografiere mai rapidă a R6, vizorul cu rezoluție mai mare și IS-ul excelent îl fac alegerea noastră preferată. Totuși, Sony are o gamă mai largă de obiective native disponibile.

Împotriva Nikon Z6, credem că Canon are o ușoară margine. Am argumenta pentru aspectul de control al Canon și flexibilitatea față de Nikon (deși este în sfera preferințelor personale), dar considerăm că R6 aduce ceva mai mult la masă în cele mai multe privințe. Obturatorul rulant și limitele de supraîncălzire care se apropie înseamnă că nu este o victorie clară pentru Canon în ceea ce privește videoclipul, dar rezultatele sunt superbe (iar Nikon nu poate înregistra intern imagini de 10 biți sau 60p). Canon filmează mai repede, are o stabilizare excelentă și caracteristici precum captura HEIF pregătită pentru HDRTV. Avantajele modelului R6 sunt suficiente pentru a justifica diferența de preț, dar probabil nu sunt suficient de mari pentru a ignora dacă sunt disponibile lentilele dorite.

Marele avantaj al Canon față de Panasonic Lumix DC-S1 este un sistem de focalizare automată care este la fel de fiabil atât pentru fotografii, cât și pentru filmări. Canon este mai rapid la fotografierea fotografiilor și poate înregistra imagini de 10 biți de 60p, pe care S1 nu le poate, chiar și cu actualizarea opțională a jurnalului. Dar un S1 modernizat ajunge să fie cea mai fiabilă cameră video, cu specificații video care se potrivesc cel mai bine cu Canon. Ambele camere oferă sisteme IS impresionante care se coordonează cu obiectivele IS, iar S1 este probabil cea mai puternică opțiune pentru fotografiile peisagistice, datorită modului său de rezoluție ridicată de schimbare a pixelilor. Vizorul S1 cu rezoluții superioare și construcția solidă îl vor găsi și el pe fani.

Concluzie

Canon EOS R6 oferă o mare parte din capacitatea EOS-1D X III într-un corp fără oglindă la nivel de entuziast. Este doar o cameră de 20MP, dar una care poate produce rezultate excelente într-o gamă largă de provocări fotografice. Tendința de supraîncălzire, dacă este utilizată înainte de filmare, subminează atracția pentru persoanele care filmează videoclipuri și fotografii împreună, dar filmările sunt cele mai bune din clasă, dacă puteți rezolva această limitare. O cameră superbă pentru fotografi, chiar dacă nu este chiar modelul hibrid perfect.
Bun pentru O gamă largă de fotografi, oricine dorește să adopte montura RF.Nu este atât de bun pentruStills + Video shootere care au nevoie de fiabilitate absolută.

Specificații Canon EOS R6

Preț
MSRP2499 $ (numai corp), 2899 $ (cu obiectiv F4-7,1 de 24-105 mm), 3500 $ (cu obiectiv F4 de 24-105 mm)
Tipul corpului
Tipul corpuluiSLR-style mirrorless
Materialul corpuluiAliaj de magneziu
Senzor
Rezoluție maximă5472 x 3648
Raport imagine w: h1: 1, 4: 3, 3: 2, 16: 9
Pixeli efectivi20 megapixeli
Detectoare foto senzor21 megapixeli
Dimensiunea senzoruluiCadru complet (36 x 24 mm)
Tipul senzoruluiCMOS
ProcesorDigic X
Spațiul de culoaresRGB, Adobe RGB
Matrice de filtre de culoareFiltru de culoare primară
Imagine
ISODa, 100-102400 (se extinde la 204800)
ISO îmbunătățit (minim)50
ISO îmbunătățit (maxim)204800
Presetări ale balansului de alb8
Balans de alb personalizatda
Stabilizare de imagineSchimbarea senzorului
Note de stabilizare a imaginiiFuncționează cu sisteme IS bazate pe lentile pentru o reducere maximă a agitării
Evaluarea stabilizării imaginii CIPA8 opriri
Format necomprimatBRUT
Niveluri de calitate JPEGBine, normal
Tipul fisieruluiJPEG (Exif v2.31)Raw (Canon CR3)HEIF (10 biți)
Optică și concentrare
AutofocusDetectare fazăMulti-zonaCentruPunct unic selectivUrmărireSingurContinuuAtingereDetectare facialăVizualizare live
Focalizare manualăda
Numărul de puncte de focalizare1053
Montura obiectivuluiCanon RF
Multiplicator de distanță focală1 ×
Ecran / vizor
LCD articulatComplet articulat
Marimea ecranului3 ″
Puncte de ecran1.620.000
Ecran tactilda
Tipul ecranuluiLCD TFT
Vizualizare liveda
Tipul vizoruluiElectronic
Acoperire vizor100 %
Mărire vizor0,76 ×
Rezoluția vizorului3.690.000
Caracteristici de fotografie
Viteza minima a obturatorului30 sec
Viteza maximă a obturatorului1/8000 sec
Viteza maximă de declanșare (electronică)1/8000 sec
Moduri de expunereProgramPrioritatea diafragmeiPrioritatea obturatoruluiManual
Bliț încorporatNu
Bliț externDa (prin încălțăminte fierbinte)
Viteza de sincronizare Flash X1/200 sec
Moduri de conducereFotografiere simplăContinuă de mare vitezăContinuă la viteză redusă
Unitate continuă20,0 fps
Autodeclanșatorda
Moduri de măsurareMultiPonderat centralLocParțial
Compensarea expunerii± 3 (la trepte de 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing AE± 3 (2, 3, 5, 7 cadre la trepte 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing WBda
Caracteristici videografice
FormatMPEG-4, H.264, H.265
Moduri3840 x 2160 @ 60p / 230 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 30p / 120 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 23.98p / 120 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 120p / 120 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 60p / 60 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 30p / 30 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 23.98p / 30 Mbps, MOV, H.264, PCM liniar
MicrofonStereo
SpeakerMono
Depozitare
Tipuri de depozitareSloturi SD duale (UHS-II acceptat)
Conectivitate
USBUSB 3.2 Gen 2 (10 GBit / sec)
Încărcare USBda
HDMIDa (micro HDMI)
Port microfonda
Port pentru căștida
Fără firIncorporat
Note fără fir802.11b / g / n + Bluetooth
Telecomandăda
Fizic
Sigilat ecologicda
BaterieAcumulator
Descrierea baterieiBaterie și încărcător litiu-ion LP-E6NH
Durata de viață a bateriei (CIPA)360
Greutate (inclusiv baterii)680 g (1,50 lb / 23,99 oz )
Dimensiuni138 x 98 x 88 mm (5,43 x 3,84 x 3,48 ″ )
Alte caracteristici
Senzor de orientareda
GPSNici unul
Publicat pe Lasă un comentariu

Recenzie Sony ZV-1

Sony ZV-1 este o cameră compactă de 20MP orientată spre vlogging. Are un microfon direcțional nou și nou lângă hotshoe cu bliț și există un ecran tactil complet articulat. ZV-1 filmează în 4K până la 30p și Full HD până la 120p și are un obiectiv echivalent 24-70mm F1.8-2.8.

Deși Sony ZV-1 este conceput special pentru vloggeri, este destul de capabil și ca o cameră convențională de fotografii compacte. Dacă sunteți un shooter hibrid care este interesat să surprindă atât videoclipuri, cât și fotografii, dar nu dorește să transporte în jur două camere, ZV-1 are multe de oferit.

Specificații cheie:

 • Senzor CMOS BSI de 20 megapixeli 1 ”
 • Obiectiv echivalent 24-70mm F1.8-2.8
 • Complet articulat, 921K punct, ecran tactil de 3 ”
 • 4K / 30p, 1080p / 120p și moduri de mare viteză până la 960fps
 • 8 biți. Moduri de înregistrare jurnal și „HLG”
 • Microfon direcțional cu 3 capsule cu parbriz
 • Focalizare automată excelentă în fotografii și video
 • Poate fi încărcat prin USB în timpul utilizării
 • Mufă de microfon de 3,5 mm
 • Bluetooth și Wi-Fi pentru transferul de imagini și video
 • Evaluat la 260 de fotografii per încărcare

ZV-1 poate fi achiziționat pentru 800 USD. Mânerul de fotografiere Sony GP-VPT2BT Bluetooth, care funcționează ca un trepied compact, poate fi achiziționat la un cost suplimentar de 98 USD.


Cum se folosește?

Ergonomia ZV-1 ar putea părea puțin ciudată la început, dar este destul de intuitivă odată ce ați început să fotografiați. Există o aderență modestă pe partea dreaptă și este confortabil de utilizat atunci când fotografiați în modul selfie sau într-o poziție standard de fotografiere. Când fotografiați cu camera întinsă la lungimea brațelor, cu obiectivul îndreptat către dvs., puteți controla balansierul zoom cu degetul mare și puteți folosi degetul arătător pentru a înregistra sau a elibera declanșatorul.

Abilitatea de a schimba cu ușurință între înregistrările video și fotografiile este una dintre cele mai mari resurse ale ZV-1, ușurată dacă utilizați funcțiile de rechemare a memoriei în cameră. Acestea vă permit să personalizați băncile de setări care includ modul de fotografiere (Auto, PASM, video și așa mai departe), setările de expunere, setările de calitate a imaginii sau a videoclipului și să schimbați rapid între ele.

Parbrizul cu microfon difuz inclus al lui ZV-1 face o treabă excelentă de a reduce zgomotul distractiv al vântului la înregistrarea videoclipului, dar, din păcate, acoperă și butonul On / Off de pe cameră.

În partea din spate a camerei veți găsi inelul unic de control al camerei, care este singura modalitate de a regla viteza obturatorului și diafragma în timpul fotografierii. Nu este atât de rău dacă utilizați ZV-1 pentru a captura fotografii, dar poate fi greoaie pentru vloggeri, deoarece singurele ajustări care pot fi făcute folosind ecranul tactil sunt pentru focalizare. Deci, dacă doriți să reglați altceva decât zona AF, va trebui să întoarceți camera înapoi.

În cea mai mare parte, lipsa de EVF nu este un dealbreaker aici. Singura dată când este frustrant este dacă fotografiați în lumina soarelui foarte puternică, deoarece poate fi dificil să vedeți imaginea pe ecranul din spate. Din fericire, chiar și în cele mai însorite zile, expunerile pe care le-a capturat camera au fost destul de exacte atunci când fotografiați în moduri automate, prioritate declanșator sau prioritate diafragmă.

Porturile pentru microfon, cablu HDMI și încărcare USB sunt toate stivuite pe partea dreaptă a camerei – opus ecranului articulant, ceea ce înseamnă că puteți acționa camera fără ca niciunul dintre aceste cabluri să interfereze. Sony a omis un port pentru căști pentru monitorizarea audio. Deși este rar să vezi creatori de conținut în căști în timp ce aceștia înregistrează efectiv, lipsa capacității de a monitoriza nivelurile audio prestabilite va constitui o problemă pentru unii utilizatori.

Butoanele C1 și C2 pot fi personalizate cu ușurință după dorința dvs., deși din cutie sunt setate pentru a controla Defocusul de fundal și prezentarea produsului. Modul de prezentare a produselor va fi util de către vloggerii care promovează produse; în esență, apucă automat focalizarea pe un produs atunci când intră în cadru și dezfocalizează orice fețe pe care le vede. Setarea Defocus fundal deschide diafragma la cea mai largă setare, ajutând la estomparea fundalului din spatele subiectului.


Cum funcționează?

ZV-1 oferă o calitate a imaginii impresionantă. În timpul fotografierii, am avut tendința să-l mențin setat la ISO Auto cu un interval de ISO 125-6400. ZV-1 a făcut în general o treabă bună, indiferent dacă filmam în modul P, A, S sau M. Balansul de alb a funcționat bine, culorile au fost plăcute și la fotografierea la ISO mai scăzut, zgomotul a fost minim. Deplasarea până la 6400 de zgomot devine mult mai vizibilă, iar la ISO 12800 este foarte vizibilă. Lipsa blițului pop-up de pe ZV-1 face dificilă utilizarea camerei noaptea târziu sau în setări întunecate.

Modurile de selectare a scenei aparatului foto sunt lovite sau ratate. Modul „gourmet” pentru fotografierea alimentelor funcționează bine, la fel și modul „macro”. Modul „Pet”, care ar trebui să ajute la reducerea neclarității atunci când fotografiați subiecți în mișcare, este inconsistent și pare să adauge un efect de înmuiere subiectului tău cu blană. Aici este mai bine să fotografiați în modul S cu urmărirea ochilor animalelor activată. Același lucru este valabil și pentru celelalte moduri de selecție a scenei – în special cele precum „Scena de noapte” sau „Portret de noapte”.

Imaginile filmate în modul de prioritate a diafragmei cu ZV-1 mi s-au părut ușor subexpuse, dar fișierele Raw sunt destul de maleabile atunci când vine vorba de ajustări la expunere, contrast și umbre. Din păcate, nu puteți reprocesa fișierele Raw din cameră, dar dacă imaginea dvs. include o singură față, puteți adăuga „Efecte de frumusețe” după ce imaginea a fost filmată. Fiecare efect poate fi aplicat pe o scară de la 1 la 5 și, așa cum ți-ai imagina, dacă crezi aceste efecte, vei ajunge cu imagini care arată desen animat. Efectele nu funcționează pe fotografii cu mai multe persoane sau pe animale de companie.

Autofocusul ZV-1 este la fel de bun pe cât ne-am aștepta de la o cameră modernă Sony. Este rapid, precis și incredibil de fiabil atunci când vine vorba de detectarea feței și a ochilor și de urmărirea subiectului. Ecranul tactil îl face ușor de utilizat, indiferent de fotografiere.

Pe partea video, ZV-1 poate înregistra moduri 4K / 30p, 1080p / 120p și de mare viteză până la 960 fps (deși la o rezoluție mult mai mică). Oferă fotografiere HLG dacă intenționați să vizualizați filmările pe un afișaj compatibil HDR și S-Log2 / 3 pentru utilizatorii avansați care doresc să-și tonifice videoclipul în postproducție. Dar pentru utilizatorii mai noi, un mod „auto inteligent” reglează automat setările pe baza unei scene și există și moduri standard P, A, S sau M.

ZV-1 are setări pentru maximizarea zebra și focalizarea, precum și reducerea zgomotului din vânt și stabilizarea imaginii (Sony numește acest lucru „SteadyShot”). Detaliile în modurile 4K, Full HD și de mare viteză sunt impresionante, iar filmările sunt fluide. Efectele obturatorului rulant sunt minime – deosebit de importante dacă faceți o plimbare și vorbiți. Imaginile de mare viteză pot fi incredibil de cinematografice, dar nevoia de a activa buffering-ul înainte de fotografiere face puțin dificilă anticiparea imaginilor pe care le capturați. Un iPhone, pe de altă parte, nu necesită acest pas suplimentar.


Sony ZV-1
Canon G7 X Mark IIIPanasonic Lumix G100Apple iPhone 11
TipCameră compactăCameră compactăCameră lentilă interschimbabilă fără oglindăTelefon mobil
MSRP800 USD750 USD749 USD (cu obiectiv 12-32mm)700 USD
(64 GB)
Dimensiunea senzorului
Tip 1 ” (116mm 2 )

Tip 1 ” (116mm 2 )
Patru treimi
(225mm 2 )
1 / 3.6 „tip
(12mm 2 )
Interval de zoom24-70mm echiv24-100mm echiv24-64mm echiv23mm echiv
Tipul de focalizare automatăDetectarea fazelorDetectarea contrastuluiDFD (detectare contrast)Detectarea contrastului (pe camera frontală)
Specificații videoPână la 4K 30pPână la 4K 30pPână la 4K 30p
(1.26x decupare)
Până la 4K 60p
Ecran3,0 „0,92M punct3,0 „1,04M punct3,0 „1,04M punct6,1 „4,45M punct
Format mediaSDSDSDStocare internă / cloud
ConectivitateWifiBluetooth (pentru transferul datelor GPS)WifiBluetoothWifiBluetoothConexiune la internet celular 4GWifiBluetooth
Dimensiuni105 x 60 x 44 mm105 x 61 x 41 mm116 x 83 x 54 mm (fără obiectiv)151 x 76 x 8 mm
Greutate294g304g352g (lentilă exc)194g

Concluzie

ZV-1 este o cameră unică cu un stil de utilizator foarte specific în minte – și setările sale vorbesc despre asta. Curajul camerei este similar cu RX100 VA și dacă poți trăi fără vizor și bliț pop-up, ZV-1 este foarte capabil când vine vorba de fotografiere.

Ergonomia camerei face de fapt mai ușor să comutați între setările video și cele fixe, mai ales dacă profitați de funcțiile de rechemare a memoriei din cameră. Este confortabil la mână, dar este încă suficient de compact încât să nu se simtă ca o povară. Microfonul direcțional cu 3 capsule cu parbriz dedicat îl face rapid și ușor să înregistrați videoclipuri cu sunet de calitate.

Ne dorim ca camera să aibă o mufă pentru căști, astfel încât să puteți monitoriza efectiv aceste niveluri audio și ca parbrizul să nu acopere butonul Pornit / Oprit atunci când este atașat în partea superioară a ZV-1. Ar fi, de asemenea, frumos dacă ați putea regla setările de pe ecranul tactil.

Calitatea imaginii și a videoclipurilor sunt excelente, iar focalizarea automată, indiferent de situație, este precisă. Ar fi frumos dacă ecranul ar fi ușor mai luminos, deoarece este dificil de văzut în zilele însorite și fără vizor, acesta este principalul mod în care vă compuneți cadrele (pentru a fi corect, ați putea asocia și camera cu smartphone-ul).

Deși aproape toate camerele de pe piață din zilele noastre pot filma videoclipuri și fotografii (iar utilizarea telefonului cuiva este mai rapidă pentru înregistrare și publicare instantanee), ZV-1 este o opțiune bună pentru vloggerii care sunt interesați să aibă ceva puțin mai avansat. ZV-1 este, de asemenea, o opțiune bună pentru fotografii care sunt interesați să scufunde degetele de la picioare în lumea vlogging-ului sau pur și simplu să surprindă videoclipuri BTS de calitate ale procesului lor. În cele din urmă, este posibil ca ZV-1 să fi fost conceput pentru vloggeri, dar credem că ar fi o cameră compactă excelentă pentru familii, călători și creativi de tot felul care doresc să documenteze ceea ce fac.

ConcluzieZV-1 este o opțiune solidă pentru vloggeri și fotografi care caută o cameră compactă cu lentile rapide și o calitate video excelentă și a imaginilor statice. Microfonul său nou și ergonomia prietenoasă cu videoclipurile sunt aspecte importante, dar vrem să vedem Sony introducând o interfață tactilă mai modernă și actualizând meniurile pentru a atrage un public mai larg. În general, indiferent dacă sunteți un producător video dedicat sau doriți doar o cameră ușor de utilizat pentru clipuri de bună calitate, ZV-1 merită să aruncați o privire.
Bun pentruVlogging și captare video, fotografie și video de călătorie, fotografie de familie.Nu este atât de bun pentruUtilizatorii care au nevoie de o gamă mai mare de zoom și utilizatorii care nu au nevoie de videoclipuri sau de funcțiile video ale acestei camere.

Publicat pe Lasă un comentariu

Recenzie Nikon Z5: cea mai bună valoare full-framer orientată pe fotografii

Nikon Z5 este o cameră fără oglindă full-frame de nivel entry-level care arată și se descurcă aproape exact ca frații săi superiori cu montură Z, Z6 și Z7. Este construit în jurul unui senzor CMOS non-BSI stabilizat de 24MP, care este probabil mai strâns legat de generația de cip găsite în DSLR D750 de la Nikon, mai degrabă decât de noul senzor BSI din Z6.

Ușor dezbrăcat și mai focalizat pe fotografii, Z5 are același sistem AF hibrid cu 273 de puncte, procesor Expeed 6 și vizor OLED de 3,69M puncte ca Z6. Dar frumusețile, cum ar fi un afișaj pe partea superioară, sunt absente. La fel, rata maximă de explozie a Z5 și capacitățile video sunt considerabil mai mici decât cele ale modelului Z6: 4,5 fps față de 12 fps și 4K foarte decupat față de 4K ne-decupat, supra-eșantionat. Dar, din punct de vedere al calității imaginii și al manipulării, cele două camere sunt destul de similare.

Specificații cheie:

 • Senzor CMOS full-frame de 24MP (nu BSI)
 • Sistem AF hibrid cu 273 puncte de detectare de fază care acoperă 90% din cadru
 • Fotografiere continuă de 4,5 fps cu AF
 • Stabilizare a imaginii în corp cu 5 axe
 • Vizor OLED de 3,69M puncte
 • Carduri SD UHS-II duale
 • Captură video 4K / 30p (cu decupare 1,7x)
 • Captură video 1080 / 60p (fără decupare)
 • Porturi pentru căști și microfon
 • Praf și umezeală sigilate

Nikon Z5 caroserie, manevrare și comenzi

Nu există o mare diferență între corpurile Nikon Z5 și Z6, ceea ce este cu siguranță un lucru bun, deoarece suntem mari fani ai dimensiunii sensibile, a capacității de reacție și a calității construcției. Z5 oferă, de asemenea, același grad excelent de personalizare.

Chei de luat masa:

 • Nikon Z5 are exact aceeași dimensiune, greutate și dimensiuni ca și Z6 și are același EVF de 3.69M puncte
 • Niciun ecran de informații al plăcii superioare, un afișaj spate cu rezoluții mai mici și sloturi pentru geamuri UHS II SD (comparativ cu un XQD) rezumă diferențele cheie de design dintre designurile celor două camere
 • Z5 oferă un grad bun de personalizare, identic cu Z6
 • Meniurile vor fi familiare utilizatorilor Nikon DSLR

Corp și manipulare

Z5 stă confortabil în mână și se simte excepțional de bine construit. Deși are aceeași dimensiune și greutate ca și Z6, unele dintre componentele corpului Z5 sunt mai degrabă din plastic decât aliaj de magneziu, inclusiv spatele și baza. Dar ți-ar fi greu să observi diferența, chiar și cu ambele camere în fața ta. Și Nikon spune că Z5 este sigilat de praf și umiditate la același standard impresionant ca Z6 și Z7.

Spre deosebire de Z6 (dreapta), pe Z5 nu există afișaj de informații al plăcii superioare. În schimb, Nikon a mutat cadranul de mod de la umărul stâng la dreapta, făcându-l accesibil cu mâna de fotografiere. Rețineți: nu există niciun mecanism de blocare pe acest cadran de mod și poate fi ușor lovit.

O altă diferență cheie care diferențiază aceste două clase de camere este afișajele din spate. Z5 are un standard destul de standard pentru clasa sa de 1.04M puncte, în timp ce Z6 are un afișaj cu rezoluție mai mare de 2.1M puncte. Ambele se înclină. Rezoluție deoparte, ecranul tactil al Z5 este frumos și receptiv și poate fi utilizat în timpul fotografierii (pentru plasarea AF sau pentru declanșarea declanșatorului), în timp ce navigați prin meniuri și în timp ce navigați prin imagini în redare.

În timp ce Nikon a optat pentru un afișaj din spate cu rezoluții mai mici în Z5, au compensat-o folosind același EVF de 3.69M puncte (1280 x 960 pixeli) ca Z6. La momentul debutului Z6 (sfârșitul anului 2018), l-am considerat unul dintre cele mai bune EVF-uri de pe piață. După doi ani, are o concurență dură, dar este totuși foarte bună și având în vedere statutul entry-level al Z5, este, de asemenea, destul de generos.

O altă diferență între Z5 și Z6 este dezvăluită atunci când deschideți ușa cardului. Mai degrabă decât un slot XQD singuratic (pe Z6), suntem încântați să vedem sloturi duble pentru carduri SD UHS-II oferite pe o cameră entry-level și considerăm că majoritatea oamenilor tentați de Z5 vor fi și ei. Este cu siguranță ceva care îl diferențiază de frații săi, precum și de concurenții săi full-frame de nivel entry-level (doar a7 III are două sloturi și doar unul dintre acestea este UHS-II).

Aceste diferențe deoparte, când vine vorba de modul în care se ocupă camera, de la plasarea butonului până la simțirea cadranelor și a prinderii, Z5 este o imagine în oglindă a Z6.

Baterie și conectivitate

Z5 este livrat cu cea mai recentă baterie EN-EL15 de tip „c” a mărcii. Este încă compatibil cu versiunile mai vechi ale bateriei EN-EL15, dar numai variantele „b” și „c” acceptă încărcarea prin USB-C. Conform standardelor CIPA, utilizatorii se pot aștepta la aproximativ 470 atunci când se utilizează monitorul din spate sau 390 atunci când se utilizează EVF. Dar, așa cum se întâmplă întotdeauna cu ratingurile CIPA, așteptați-vă să obțineți destul de multe fotografii decât atât. Credem că puteți trece cu ușurință într-o zi întreagă de fotografiere intensă sau într-un week-end de fotografiere obișnuită cu o singură baterie.

În ceea ce privește conectivitatea fizică, Z6 oferă porturi pentru căști și microfoane de 3,5 mm, conectivitate USB-C și HDMI-mini și un port de lansare a cablului Nikon la distanță. Camera oferă, de asemenea, Wi-Fi și Bluetooth și este compatibilă cu aplicația SnapBridge de la Nikon (care oferă fotografiere de bază, vizualizare și transfer de imagini).

Meniuri și personalizare

În ceea ce privește meniurile și personalizarea, Z5 funcționează, de asemenea, exact ca frații săi mai mari. Meniurile ar trebui, de asemenea, să pară foarte familiare tuturor celor care au folosit un DSLR recent Nikon.

O varietate de butoane pot fi personalizate din meniuri, inclusiv cele două butoane funcționale găsite în partea din față. De asemenea, utilizatorii pot prelua controlul asupra celor 12 locuri din meniu oferite în meniul i cu acces rapid . Și atât butonul i Menu, cât și butoanele personalizabile pot fi configurate separat pentru fotografii și înregistrări video.

Cu firmware-ul 3.0 pentru Nikon Z6 și Z7, a fost adăugată capacitatea de a seta unul dintre butoanele personalizate pentru a activa urmărirea subiectului și vă recomandăm să îl alocați fie Fn1, fie Fn2 pentru a prelua cel mai mult control asupra Z5. Acest lucru vă permite să treceți rapid între modul AF „zona automată” (unde camera își alege punctul de focalizare) și un mod de urmărire a subiectului care seamănă foarte mult cu urmărirea 3D bazată pe DSLR de la Nikon și vă permite să specificați un subiect.

Auto ISO

Implementarea ISO auto oferită în Z5 este cea mai recentă Nikon. Și este destul de bine. Utilizatorii pot specifica o limită ISO superioară, precum și o viteză minimă a obturatorului. Viteza minimă a declanșatorului poate fi orice viteză de la 30 sec la 1/4000 sec sau poate fi setată la „Auto”, care implicit alege o viteză a declanșatorului peste lungimea focală.

Dar asta nu este tot: utilizatorii pot influența setarea „Auto” pentru a alege în schimb o viteză a declanșatorului care este de 2x sau 3x mai rapidă sau mai mică decât 1 / distanță focală. De asemenea, puteți utiliza compensarea expunerii cu Auto ISO în modul A / S / P.

Concluzie Nikon Z5

Ce ne placeCeea ce nu facem
Rezoluție excelentă și interval dinamic, performanță ISO foarte bunăMinunată culoare JPEGCalitate remarcabilă a construcției și etanșare la praf / umiditateErgonomie excelentă, comenzi receptive și ecran tactilJoystick AFStabilizare eficientă a imaginii pe 5 axeEVF este mare, de înaltă rezoluție pentru clasăAcoperire excelentă a punctului AFPerformanță bună de urmărire a subiectuluiDetectarea fiabilă și a ochilorBuffer de 100 de cadre pentru rafaleCaptură de calitate decentă 1080 / 60pDouă sloturi pentru carduri SD UHS-IIConectivitate Wi-Fi și Bluetooth ușor de utilizatÎncărcare USBMufe pentru microfon și căștiCompatibilitate inversă cu multe obiective cu montură F prin adaptor FTZZgomot de umbră ISO ridicat puțin mai vizibil decât la colegii cu senzor mai nouExplozia de 4,5 fps poate fi lentă pentru uniiVideoclipurile 4K puternic decupate (1,7x) reduc calitatea și îngreunează realizarea unghiului largO mulțime de obturator rulant în 4K și atunci când utilizați declanșatorul electronic în fotografiiReducerea implicită a zgomotului JPEG este puțin agresivăFără bliț încorporat

Concluzie generală

Z5 este o cameră extrem de bine rotunjită pentru fotografierea fotografiilor (vom vorbi video într-un minut). De fapt, este cu ușurință cel mai convingător full-framer orientat pe fotografii pentru bani în 2020. Acest lucru îl face, de asemenea, un vehicul natural pentru a converti utilizatorii Nikon de la montura F la montura Z.

În ceea ce privește calitatea imaginii, Z5 funcționează bine. Nikon a optat pentru a nu utiliza noul senzor dual gain, Backside Illuminated senzor din Z5, pentru a ajuta la reducerea costurilor. Acest lucru înseamnă că camera se încadrează cu o fracțiune în detrimentul celor mai prețioase Z6 și Sony a7 III atunci când vine vorba de zgomot de umbră ISO ridicat. Dar avantajul senzorului mai nou nu este în niciun caz spulberator de pământ. Z5 oferă în continuare o captură excelentă de detalii, performanțe ISO foarte bune și o gamă dinamică solidă. Iar culoarea Nikon JPEG continuă să fie o mulțime de mulțime, chiar dacă vă recomandăm să refuzați reducerea implicită a zgomotului JPEG.Acesta este cu ușurință unul dintre corpurile noastre preferate fără oglindă, cu cadru complet, sub 2k USD (și este mult sub)

O mare parte din designul lui Z5 nu se distinge de cel al camerelor din seria Z6 și Z7. Ceea ce înseamnă că Z5 se descurcă mai mult ca un corp semi-pro decât cu un entry-level. Este solid și confortabil în mână, sigilat împotriva prafului / umezelii și oferă controale bine plasate, receptive, inclusiv un joystick AF și ecran tactil. Personalizarea este, de asemenea, excelentă. EVF-ul de 3.69M puncte este cel mai bun din clasă și este singura cameră de intrare fără oglindă cu cadru complet, cu sloturi UHS-II duble. În. pe scurt, acesta este cu ușurință unul dintre corpurile noastre preferate fără oglindă, cu cadru complet, sub 2k USD (și este mult sub).

Performanța focalizării automate este, de asemenea, destul de bună, indiferent dacă utilizați urmărirea subiectului (unde alegeți și inițiați ceea ce urmează camera), detectarea feței și a ochilor sau un singur punct / zonă de focalizare. Deși obiectivele mai lente, cum ar fi kitul de 24-50mm F4-6.3, pot lupta pentru a obține focalizarea în condiții de lumină foarte scăzută. Cele 273 de puncte AF cu detectare de fază care acoperă 90% din cadru se simt mai mult decât generoase, mai ales dacă provii dintr-un DSLR. Iar Z5 poate fi configurat cu ușurință pentru a comuta între urmărirea subiectului și orice alt mod AF din mers, printr-un buton funcțional.4K vine cu o recoltă puternică de 1,7x și o mulțime de obturator rulant.

Calitatea video este probabil singurul loc în care există un pas semnificativ înapoi față de Z6: 4K vine cu o recoltă puternică de 1,7x și o mulțime de obturator rulant. Dar, din nou, vedem acest lucru ca fiind mai mult o cameră focalizată pe fotografii decât un hibrid foto / video. Acestea fiind spuse, imaginile Full HD ale camerei arată respectabil și, dacă sunteți în regulă cu asta, sau 4K foarte decupat, Z5 facilitează captarea clipurilor: IS în corp permite fotografierea manuală, AF video funcționează cu o bună fiabilitate sunt disponibile mufe de dimensiuni complete pentru microfon și căști.

În cele din urmă, este posibil ca Z5 să nu fie o cameră tehnologică inovatoare, dar este o cameră bugetară extrem de capabilă, bine construită și cu o bucurie de utilizare. Mai mult, este, fără îndoială, cel mai bang-for-your-buck, full-framer orientat pe fotografii de pe piață la lansare. Și pentru mulți oameni, în special cei fără oglindă-curioși, va fi cantitatea potrivită de cameră, la prețul potrivit. Motiv pentru care primește cel mai prestigios premiu al nostru.

ConcluzieNikon Z5 este, fără îndoială, cea mai bună cameră de pe piață orientată pe fotografii bang-for-your-buck. Calitatea imaginii de la senzorul său de 24MP este puțin în spatele liderului clasei și o mare parte a designului său, de la calitatea construcției la ergonomie, este împrumutată de la modelele Nikon Z de ultimă generație. Performanța focalizării automate este de asemenea solidă; detectarea fiabilă și a ochilor îl face o alegere excelentă pentru documentarea familiei / prietenilor. Performanța video este singura zonă în care Z5 nu excelează: videoclipurile 4K sunt puternic decupate. Dar oferă o captură Full HD respectabilă, cu avantajul suplimentar al stabilizării imaginii în corp pentru fotografierea manuală.
Bun pentruAproape oricine caută o cameră cu oglindă fără cadru, orientată pe fotografii, la prețuri bune.Nu este atât de bun pentruFilmatoare video. Cei care doresc să surprindă o acțiune super-rapidă (în care izbucnirea de 4,5 fps a lui Z5 s-ar putea să nu fie suficient de rapide).

Specificații

Preț
MSRP1399 $ (numai corp), 1699 $ (cu obiectiv 24-50mm), 2199 $ (cu obiectiv 24-200mm)
Tipul corpului
Tipul corpuluiSLR-style mirrorless
Materialul corpuluiAliaj de magneziu, compozit
Senzor
Rezoluție maximă6016 x 4016
Raport imagine w: h1: 1, 3: 2, 16: 9
Pixeli efectivi24 megapixeli
Detectoare foto senzor25 megapixeli
Dimensiunea senzoruluiCadru complet (35,9 x 23,9 mm)
Tipul senzoruluiCMOS
ProcesorExpeed 6
Spațiul de culoaresRGB, Adobe RGB
Matrice de filtre de culoareFiltru de culoare primară
Imagine
ISOAuto, 100-51200 (se extinde la 50-102400)
ISO îmbunătățit (minim)50
ISO îmbunătățit (maxim)102400
Presetări ale balansului de alb12
Balans de alb personalizatDa (6 sloturi)
Stabilizare de imagineSchimbarea senzorului
Note de stabilizare a imaginiiCu 5 axe
Evaluarea stabilizării imaginii CIPA5 oprire
Format necomprimatBRUT
Niveluri de calitate JPEGBine, normal, de bază
Tipul fisieruluiJPEGRaw (NEF, 12 sau 14 biți)
Optică și concentrare
AutofocusDetectarea contrastului (senzor)Detectare fazăMulti-zonaCentruPunct unic selectivUrmărireSingurContinuuAtingereDetectare facialăVizualizare live
Lampă de asistare la focalizare automatăda
Focalizare manualăda
Numărul de puncte de focalizare273
Multiplicator de distanță focală1 ×
Ecran / vizor
LCD articulatÎnclinare
Marimea ecranului3,2 ″
Puncte de ecran1.040.000
Ecran tactilda
Tipul ecranuluiLCD TFT
Vizualizare liveda
Tipul vizoruluiElectronic
Acoperire vizor200 %
Mărire vizor0,8 ×
Rezoluția vizorului3.689.400
Caracteristici de fotografie
Viteza minima a obturatorului30 sec
Viteza maximă a obturatorului1/8000 sec
Moduri de expunereProgramPrioritatea diafragmeiPrioritatea obturatoruluiManual
Bliț încorporatNu
Bliț externDa (prin încălțăminte fierbinte)
Moduri blițSincronizare perdea frontală, sincronizare lentă, sincronizare perdea spate, reducere ochi roșii, reducere ochi roșii cu sincronizare lentă, sincronizare lentă perdea spate, dezactivată
Viteza de sincronizare Flash X1/200 sec
Unitate continuă4,5 fps
AutodeclanșatorDa (2, 5, 10 sau 20 de secunde)
Moduri de măsurareMultiPonderat centralEvidențiatăLoc
Compensarea expunerii± 5 (la trepte de 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing WBda
Caracteristici videografice
FormatMPEG-4, H.264
Moduri3840 x 2160 @ 30p, MOV, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 25p, MOV, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 24p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 60p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 50p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 30p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 25p, MOV, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 24p, MOV, H.264, PCM liniar
MicrofonStereo
SpeakerMono
Depozitare
Tipuri de depozitareSloturi duale SD / SDHC / SDXC (compatibil UHS-II)
Conectivitate
USBUSB 3.2 Gen 1 (5 GBit / sec)
Încărcare USBda
HDMIDa (micro HDMI)
Port microfonda
Port pentru căștida
Fără firIncorporat
Note fără fir802.11ac (dual band) + Bluetooth
TelecomandăDa (prin smartphone)
Fizic
Sigilat ecologicda
BaterieAcumulator
Descrierea baterieiBaterie și încărcător litiu-ion EN-EL15c
Durata de viață a bateriei (CIPA)470
Greutate (inclusiv baterii)675 g (1,49 lb / 23,81 oz )
Dimensiuni134 x 101 x 70 mm (5,28 x 3,98 x 2,76 ″ )
Alte caracteristici
Senzor de orientareda
Înregistrare Timelapseda
GPSNici unul
Publicat pe Lasă un comentariu

Canon EOS R5

Canon EOS R5 este o cameră excelentă pentru profesioniști sau pentru oricine caută o opțiune extrem de capabilă pentru aproape orice tip de fotografie, de la sport și acțiune la portrete de studio și peisaje.

Este o cameră fără oglindă cu cadru complet de 45MP, care poate filma clipuri video de 8K, are focalizare automată Dual Pixel impresionantă și o ergonomie excelentă. Poate captura, de asemenea, fotografii HDR pe 10 biți și video pentru afișarea HDR și este succesorul spiritual (și fără oglindă) al camerelor DSLR din seria 5D de la Canon. Nu este o cameră perfectă, dar credem că este o completare excelentă și extrem de competitivă la un domeniu deja aglomerat de camere competente, fără oglindă, cu rezoluție înaltă.

Specificații cheie:

 • Senzor CMOS dual pixel full-frame de 45MP
 • Video 8K, cu opțiune pentru Raw sau 10-bit 4: 2: 2 C-log sau HDR PQ
 • Până la 4K / 120p sau supra-eșantionat 4K până la 30p
 • Sistem 100 AF cu acoperire 100% Dual Pixel II cu detecție umană și animală instruit prin învățarea automată
 • 12 fps / 20 fps rafale (obturator mecanic / electric)
 • EVF OLED de 5,76 milioane puncte cu o rată de reîmprospătare maximă de 120 fps
 • Ecran tactil de 3.2 „2.1M-punct complet articulat
 • Fotografii HDR pe 10 biți în format HEIF
 • 1x slot CFexpress, 1x slot SD UHS-II
 • Etanșare revendică la nivelurile EOS 5D Mark IV
 • Wi-Fi 2.4 / 5Ghz cu conectivitate Bluetooth și FTP
 • CIPA evaluat la aproximativ 320 de fotografii (folosind EVF)

Corp, comenzi și manipulare

Din punct de vedere ergonomic, Canon EOS R5 combină cele mai bune părți ale camerelor sale mirrorless și DSLR într-o singură schemă de control coezivă. Credem că va funcționa bine pentru majoritatea utilizatorilor în general, deși unii ar putea fi lăsați să dorească opțiuni de personalizare și mai robuste.

Chei de luat masa:

 • Ergonomie generală excelentă, cu trei cadrane și comenzi AF directe
 • Etanșare revendică conform standardelor Canon EOS 5D IV
 • Vizorul și ecranul LCD de înaltă rezoluție pot rula la rate de reîmprospătare ridicate pentru o calitate impresionantă a afișajului, dar aceste rate de reîmprospătare ridicate reduc durata de viață a bateriei în mod vizibil
 • Bateria actualizată are o capacitate mai mare, același factor de formă ca și bateriile Canon mai vechi
 • Sloturile pentru carduri SD CFexpress și UHS-II oferă o combinație de viteză și compatibilitate, deși unora utilizatori le va displace natura lor nepotrivită

Ergonomie generală

În ceea ce privește ergonomia, EOS R5 va fi familiar cu shooter-urile Canon deja stabilite și ar trebui să fie rezonabil de confortabil și personalizabil pentru cele utilizate pentru alte sisteme. Este un amestec al EOS R și al camerelor DSLR de ultimă generație ale companiei, iar rezultatul funcționează destul de bine.

Poate cel mai semnificativ pentru unii utilizatori, EOS R5 are un joystick AF, un buton AF-On bine plasat și puteți utiliza ecranul tactil ca touchpad pentru a vă deplasa punctul AF cu ochiul spre căutare. Acest lucru face ca R5 (și R6) să fie cele mai ușoare camere cu montare RF pentru a prelua controlul asupra focalizării automate. În experiența noastră, totuși, am găsit joystick-ul să funcționeze suficient de bine și de rapid încât să nu simțim deloc nevoia de a activa touchpad AF.EOS R5 își amintește fiecare set de videoclipuri și setări de fotografii dacă comutați înainte și înapoi

Canon susține că EOS R5 este sigilat în același grad ca un EOS 5D Mark IV; nu sunt date cifre oficiale, dar există garnituri vizibile în jurul posibilelor puncte de umezeală sau pătrundere a prafului. Am găsit prinderea confortabilă, iar camera este considerabil mai mică și mai ușoară decât DSLR-ul dvs. mediu de ultimă generație, menținând în același timp numeroase puncte de control.

Transportat de pe EOS R este butonul de mod din partea superioară a camerei. Apăsați acest lucru și aveți acces la toate modurile de fotografiere a fotografiilor și puteți „INFO” pentru a accesa toate modurile de filmare ale camerei (iar camera își amintește fiecare set de setări dacă vă regăsiți înapoi și înapoi) .

Cu un obiectiv RF echipat cu cadran de control atașat, EOS R5 devine o cameră cu patru cadrane, permițând controlul direct al diafragmei, vitezei obturatorului, ISO și compensării expunerii. Acest lucru face foarte rapidă modificarea setărilor și adaptarea la o situație în schimbare din fața ta.

Modul Fv „Prioritate flexibilă”

R5 include modul de expunere „Prioritate flexibilă” (Fv) Canon, văzut pentru prima dată pe EOS R. original. Este efectiv un mod de programare, dar puteți specifica o diafragmă, viteza obturatorului sau o valoare ISO rotind discul necesar, iar valoarea respectivă va fi ia prioritate. De asemenea, puteți specifica doi parametri, cum ar fi diafragma și viteza obturatorului, și lăsați camera să gestioneze ISO pentru dvs.

În mod implicit, o singură apăsare a butonului de ștergere setează parametrul curent înapoi la auto, iar dacă îl țineți apăsat, resetează totul la automat. Recunoaștem că este nevoie să vă obișnuiți, dar vă poate împiedica să schimbați modurile de expunere o mare parte din timp.

Din păcate, dacă îți place să-ți influențezi viteza de expunere Auto ISO mai rapidă sau mai lentă, camera va onora asta doar dacă te afli într-unul dintre celelalte moduri PASM; în modul Fv, camera este blocată la viteza de expunere 1 / distanță focală, cu excepția cazului în care modificați manual viteza de expunere sau ISO.

Vizor și LCD

EOS R5 vine cu afișaje mari, de înaltă rezoluție, în concordanță cu concurența. Vizorul este un panou OLED cu 5,76M puncte și 0,76x mărire. Deși mărirea este fracțional sub alte opțiuni, este încă suficient de mare încât Canon oferă o opțiune de a reduce ușor dimensiunea imaginii dacă observați că punctul său ocular de 23 mm nu vă permite să vedeți până la colțuri.

Ecranul LCD din spate este un afișaj complet articulat de 3,2 „, cu 2,1 milioane de puncte. Este un mod frumos de a vă încadra imaginile, dar este posibil să aveți nevoie să creșteți luminozitatea dacă încercați să îl utilizați în plină zi.Setarea vizorului electronic la 120 fps va arăta mai bine pentru cei obișnuiți cu vizoarele optice

R5 vine cu o opțiune în meniuri pentru a rula ambele afișaje la FPS mai mic pentru a economisi bateria sau FPS mai mare pentru o vizualizare mai fluidă a lumii. Pentru EVF, acest lucru se traduce la 60 sau 120 fps; Am constatat că 60 fps arată bine pentru ochii noștri, dar 120 fps vor arăta, fără îndoială, mai frumos pentru cei încă obișnuiți cu vizoarele optice ale DSLR-urilor.

Gânditor, Canon a adăugat, de asemenea, opțiuni de meniu pentru comportamentul senzorului de ochi sub vizor. Îl puteți seta astfel încât senzorul de ochi să fie dezactivat dacă ecranul este răsturnat, deci nu îl veți declanșa accidental dacă trageți de pe șold. În schimb, vă puteți asigura că este întotdeauna activat, dacă, de exemplu, verificați frecvent focalizarea critică pentru filmarea video. De asemenea, puteți seta revizuirea imaginii în fotografierea fotografiilor pentru a utiliza numai afișajul din spate, pentru a împiedica întreruperea fotografierii vizorului.

Meniuri și personalizare

Meniurile EOS R5 sunt organizate la același standard pe care Canon îl repetă de ani de zile. Deși au devenit în mod necesar mai aglomerate cu camere mai complexe, Canon s-a străduit să le mențină puțin mai simple, permițând accesul la setările video numai în timpul filmării video și setările de fotografii numai în timpul fotografierii.

De departe, cea mai rapidă modalitate de a naviga prin meniuri este folosirea cadranelor (cadranul din spate face file, paginile de apelare din față în file, opțiunile de apelare în sus și în jos a jogului din spate în acea pagină). Dar, dacă preferați, întregul meniu este sensibil la atingere și foarte receptiv. Dacă există o opțiune pe care o folosiți frecvent și îngropată, o puteți adăuga oricând în fila „Meniul meu” personalizabilă.

Există, de asemenea, un meniu Q pe ecran care vă oferă acces la setări în timp ce fotografiați atât fotografii, cât și videoclipuri, dar ceea ce afișează este sensibil la modul de expunere. Ne dorim să fie complet personalizabile, ca și ofertele altor producători.

Canon a mărit numărul de opțiuni pe care utilizatorii le pot atribui butoanelor personalizabile, ceea ce este lăudabil, dar nu este încă atât de cuprinzător pe cât ne-am dori. Și, deși puteți personaliza câteva seturi diferite de setări de focalizare automată la apăsarea a câteva butoane, alte oferte de camere de la Sony și Nikon vă oferă mai multă flexibilitate. Dar poate că Canon speră că sistemul de focalizare automată este suficient de robust încât nu veți găsi că trebuie să comutați modurile AF atât de des.

Auto ISO

Comportamentul ISO auto al Canon este exact ceea ce ne place să vedem cu o cameră modernă. Oferă limite ISO superioare și inferioare și puteți specifica o anumită viteză minimă a obturatorului înainte ca valoarea ISO să fie mărită sau puteți alege „Auto” pentru a o lega de distanța focală la care fotografiați (în special la îndemână pentru zoom-uri) . Valoarea automată implicită folosește o viteză a declanșatorului de 1 / lungime focală, dar puteți influența aceasta pentru a menține viteza obturatorului mai rapidă sau mai lentă (de exemplu: 1/100 sec sau 1/25 sec la 50 mm).

Auto ISO rămâne disponibil în modul de expunere manuală, pentru că dacă doriți să specificați timpul de expunere și diafragma și lăsați camera să obțină ISO în sus sau în jos pentru luminozitatea generală (deși acest lucru amintește puțin de fotografierea cu prioritate flexibilă, nu-i așa? ). Nu puteți specifica un prag al vitezei de expunere în timp ce fotografiați videoclipuri, dar puteți specifica în continuare limitele ISO superioare și inferioare.

Baterie și depozitare

Camerele R5 și R6 folosesc ambele o baterie nouă numită LP-E6NH. Deși are același factor de formă ca vechiul LP-E6N, are o creștere modestă a capacității la 16Wh de la 14Wh. Camera are un încărcător la pachet, dar se va încărca prin USB cu un încărcător de curent ridicat, cum ar fi PD-E1 de la Canon sau un încărcător de laptop USB-C (am constatat că majoritatea încărcătoarelor de telefon generice nu vor funcționa). Camera poate fi acționată, de asemenea, utilizând alimentarea USB.

Dacă sunteți deja utilizator Canon, EOS R5 va funcționa cu LP-E6N mai vechi și cu LP-E6 chiar mai vechi, dar veți vedea o durată de viață redusă a bateriei dacă le folosiți și veți pierde încărcarea USB cu cea mai veche dintre acestea modele.

Dacă păstrați ecranul LCD și EVF la ratele de reîmprospătare mai mici, camera este evaluată la 490/320 de fotografii per CIPA, respectiv. Ratele mai mari de reîmprospătare sunt frumoase de văzut, dar durata de viață a bateriei scade precipitat la 320/220 de imagini CIPA pentru LCD și respectiv EVF. Pentru context, ne-am aștepta ca nici o problemă să treacă printr-o zi de fotografiere angajată dacă utilizați rate de reîmprospătare mai mici, dar vă recomandăm o baterie de rezervă dacă preferați cele mai mari. Și dacă utilizați camera cu moderație, nu este neobișnuit să vedeți dublu cifrele CIPA aici.

EOS R5 este compatibil cu două manere verticale ale bateriei, dintre care una este BG-R10. Acest lucru va înlocui bateria din cameră, dar conține două LP-E6NH pentru a vă oferi dublul duratei totale de viață a bateriei. Există, de asemenea, WFT-R10a conceput special pentru R5, care adaugă conectivitate Ethernet pentru transfer rapid de imagini pe măsură ce sunt realizate.

În cele din urmă, EOS R5 vine cu un slot CFExpress și un slot pentru card SD UHS-II. Cardul CFExpress este mai rapid și este singura opțiune dacă doriți să înregistrați imagini video codate Raw sau All-I de 8K. Dar dacă utilizați un card SD rapid, nu veți observa o încetinire prea mare decât dacă îi scrieți exclusiv cu rafale lungi de fișiere Raw și JPEG.

Ce ne placeCeea ce nu facem
Calitate generală excelentă a imaginiiErgonomie confortabilăPerformanță impresionantă de focalizare automată cu puțină configurare necesarăSet de funcții video profundeCalitate video generală excelentăVizor de înaltă rezoluție și ecran spate complet articulatCitirea senzorului foarte rapidă pentru modurile de declanșare video și electroniceStabilizare excelentă în corpViteze rapide de fotografiere în rafalăSloturi pentru carduri duale: CFExpress, UHS-II SDÎncărcare USB în cameră, dar un încărcător dedicat este încă inclusModuri video și foto excelente pregătite pentru HDRTVAcumularea de căldură este o problemă pentru utilizatorii care au nevoie de cea mai bună calitate videoDeclanșatorul electronic și rafalele de 20 fps vă vor micșora oarecum gama dinamicăReducerea non-opțională a zgomotului aplicată fișierelor RawConfigurarea autofocusului poate fi complicată dacă aveți nevoie de cele mai bune rezultateOpțiunile de personalizare sunt puțin limitate față de camerele concurente

Canon EOS R5 este una dintre cele mai bune camere de pe piață, atâta timp cât aveți bani și doriți acest nivel de calitate și performanță a imaginii. Este rapid, are un sistem excelent de focalizare automată, oferă o rezoluție înaltă, o calitate video excelentă, cu funcții video abundente, iar dvs. preluați controlul cu o ergonomie fină.

Deci cine nu și-ar dori unul? Ei bine, fotografiile hibride care depind de o singură cameră pentru a face o mulțime de fotografii și fotografii video pentru munca lor vor trebui să cântărească calitatea video remarcabilă față de realitatea problemelor de supraîncălzire.

Canon a abordat unele dintre acestea prin actualizări de firmware, dar totuși, doar folosirea camerei în orice măsură va elimina ceasul la momentul disponibil, în care puteți utiliza cele mai bune moduri video 8K și 4K ale camerei înainte de a se opri asupra dvs. Dacă coborâți la moduri 4K sau Full HD de calitate mai mică (dar totuși competitivă), nu aveți prea multe de îngrijorat în ceea ce privește căldura (sau oprirea), dar nu mai există prea multe beneficii în ceea ce privește calitatea videoclipului față de concurență.

Merită, de asemenea, să fim conștienți de faptul că, deși obturatorul electronic silențios este unul dintre cele mai rapide pe care le-am văzut și permite explozii de 20 fps, riscați să „expuneți” expunerea la o anumită iluminare artificială și pierdeți un interval dinamic mic în acest proces. Pe de altă parte, shooterii sportivi pot trage la valori ISO atât de mari, încât scăderea în DR este oricum discretă. Dacă utilizați obturatorul mecanic pentru sport și acțiune, trebuie să știți că rata de 12 fps de top vă arată doar o prezentare a ultimei imagini realizate; poate doriți să scăpați la 8 fps pentru a obține un flux live între imagini, pentru a face mai ușoară urmărirea acțiunii.Canon EOS R5 scapă din calea ta și îți permite să realizezi ceea ce ai nevoie

Dar mai sunt puține alte lucruri de care să se plângă cu adevărat. Ca un adevărat cal de lucru al fotografilor, Canon EOS R5 scapă din calea ta și îți permite să realizezi ceea ce ai nevoie. Acest lucru ar putea include fotografierea sporturilor, acțiunii, portretelor în studio, momentele de familie care trec rapid și așa mai departe, iar imaginile dvs. vor fi cel mai probabil concentrate cu precizie la 45 megapixeli.

Acum, problema vine la premiu. În calitate de personal, am fost puțin dezamăgiți de acesta, deși, desigur, orice am atribui nu schimbă capacitățile camerei. Dar am putea fi cu toții de acord că, sincer, Canon s-a împușcat în picioare cu primele teasere ale acestei camere. Niciun consumator nu dorește să cumpere un produs pe promisiunea unei caracteristici principale (8K) și să se limiteze la efectul secundar al funcției menționate (supraîncălzire).

Dar să presupunem că înregistrarea 4K 8K și, prin urmare, perfect suprasamplată au fost pur și simplu omise de pe această cameră; Cred că am găsi în continuare că este cea mai bine rotunjită cameră fără oglindă de înaltă rezoluție de pe piață, deși cu o marjă recunoscută. Realitatea pe care o aveți, de fapt, aveți acces la astfel de caracteristici suplimentare, cum ar fi captura Raw 8K, poate fi văzută ca un bonus suplimentar, atâta timp cât înțelegeți limitările bine documentate și puteți lucra în jurul lor ca situații fotografice și videografice. permite.

În cele din urmă, EOS R5 este adevăratul succesor fără oglindă al seriei de camere DSLR EOS 5D? Da. Absolut. Nu este neapărat alegerea implicită a pieței oglindă de ultimă generație, dar dacă aceasta este o piață în care vă aflați, această cameră merită absolut o privire atentă.

Comparat cu…

Nu se poate nega că Sony a7R IV este mai ieftin în momentul scrierii acestui articol și oferă o rezoluție mai mare decât EOS R5, mai multă personalizare, o durată mai bună de viață a bateriei și nu este nesemnificativ mai mică și mai ușoară. Dar Canon se menține cu un motor JPEG competitiv, viteze de spargere posibile mai mari, mai multe instrumente de captură video, o interfață cu ecran tactil mult mai rafinată și ergonomie pe care ni se pare mai confortabilă. În filmările din lumea reală, am găsit, de asemenea, că stabilizatorul pentru corp Canon este ceva mai competent, iar progresele Canon în focalizare automată au redus diferența cu urmărirea impresionantă a Sony în cele mai multe privințe.

Asta ne duce la Nikon Z7 (și printr-o anumită extensie, Z7 II, deși nu am testat încă unul pe deplin). Ergonomic, nu există prea multe între ele; subiectiv, unii dintre noi consideră că gripul Nikon este mai bun, alții îl preferă pe Canon. Ambele oferă o abordare „unică, dar nu suficientă” pentru opțiunile de personalizare și ambele au afișaje minunate și interfețe excelente. Setul de caracteristici video al Nikon este mai puțin competitiv, iar implementarea sa de focalizare automată este puțin mai ciudată decât cea a Canonului, dar aproape sigur nu vă va supraîncălzi. Pentru sport și acțiune, ne-am apleca spre EOS R5, dar pentru acei subiecți care se mișcă mai puțin neregulat, ambele sunt opțiuni capabile.

Și acum, Panasonic S1R . S1R este o cameră incontestabil mai mare și mai grea, dar ne place schema de aderență și control. EOS R5 obține calitatea imaginii Panasonic în Raw la valori ISO mai mari, în special, dar ne plac JPEG-urile din ambele opțiuni. Panasonic are opțiuni de personalizare mai puternice și unii vor prefera designul său cu afișaj cu două articulații (deși, desigur, alții vor prefera designul cu articulație laterală Canon la fel de mult). În cele din urmă, EOS R5 iese în evidență pentru noi, deoarece sistemul său de focalizare automată și viteza de spargere îl fac o cameră mai competentă pentru sport și acțiune în general, deși S1R se transformă într-o rată de lovire foarte solidă, deși la un nivel de 6 fps mai pietonal. viteza maximă de spargere.

ConcluzieCanon EOS R5 este potrivit pentru aproape orice tip de fotograf, indiferent dacă fotografiați portrete, evenimente, nunți, sport, întâlniri de familie și multe altele. Ne-am simțit puțin dezamăgiți de promisiunile Canon cu privire la capacitatea video completă a camerei, dar pentru majoritatea utilizatorilor, este totuși o opțiune excelentă pentru a obține videoclipuri de bună calitate cu aproape tot ce indicați. Utilizatorii puternici care au nevoie tot timpul de cea mai bună calitate video nu se vor potrivi bine, dar în caz contrar EOS R5 este o opțiune fantastică pentru aproape oricine caută o cameră fără oglindă de înaltă rezoluție cu cadru complet de calitate.
Bun pentruFotografi de peisaj, evenimente, portrete și nunți, precum și fotografi sportivi care pot beneficia de rata de explozie rapidă a camerei în modul de declanșare electronic.Nu este atât de bun pentruUtilizatorii video dedicați care doresc cea mai bună calitate video vor fi împiedicați de supraîncălzire; fotografiere hibride / video care își împart timpul, dar au nevoie în continuare de videoclipuri de cea mai bună calitate.

Specificații

Preț
MSRP3899 USD (numai corp), 4999 USD (cu obiectiv F4 de 24-105 mm)
Tipul corpului
Tipul corpuluiSLR-style mirrorless
Materialul corpuluiAliaj de magneziu
Senzor
Rezoluție maximă8192 x 5464
Raport imagine w: h1: 1, 4: 3, 3: 2, 16: 9
Pixeli efectivi45 megapixeli
Detectoare foto senzor47 megapixeli
Dimensiunea senzoruluiCadru complet (36 x 24 mm)
Tipul senzoruluiCMOS
ProcesorDigic X
Spațiul de culoaresRGB, Adobe RGB
Matrice de filtre de culoareFiltru de culoare primară
Imagine
ISODa, 100-51200 (se extinde la 102400)
ISO îmbunătățit (minim)50
ISO îmbunătățit (maxim)102400
Presetări ale balansului de alb8
Balans de alb personalizatda
Stabilizare de imagineSchimbarea senzorului
Note de stabilizare a imaginiiFuncționează cu sisteme IS bazate pe lentile pentru o reducere maximă a agitării
Evaluarea stabilizării imaginii CIPA8 opriri
Format necomprimatBRUT
Niveluri de calitate JPEGBine, normal
Tipul fisieruluiJPEG (Exif v2.31)Raw (Canon CR3)HEIF (10 biți)
Optică și concentrare
AutofocusDetectare fazăMulti-zonaCentruPunct unic selectivUrmărireSingurContinuuAtingereDetectare facialăVizualizare live
Focalizare manualăda
Numărul de puncte de focalizare1053
Montura obiectivuluiCanon RF
Multiplicator de distanță focală1 ×
Ecran / vizor
LCD articulatComplet articulat
Marimea ecranului3,2 ″
Puncte de ecran2.100.000
Ecran tactilda
Tipul ecranuluiLCD TFT
Vizualizare liveda
Tipul vizoruluiElectronic
Acoperire vizor100 %
Mărire vizor0,76 ×
Rezoluția vizorului5.760.000
Caracteristici de fotografie
Viteza minima a obturatorului30 sec
Viteza maximă a obturatorului1/8000 sec
Viteza maximă de declanșare (electronică)1/8000 sec
Moduri de expunereProgramPrioritatea diafragmeiPrioritatea obturatoruluiManual
Bliț încorporatNu
Bliț externDa (prin încălțăminte fierbinte)
Viteza de sincronizare Flash X1/200 sec
Moduri de conducereSingurContinuă de mare vitezăContinuă cu viteză redusă
Unitate continuă20,0 fps
Autodeclanșatorda
Moduri de măsurareMultiPonderat centralLocParțial
Compensarea expunerii± 3 (la trepte de 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing AE± 6 (2, 3, 5, 7 cadre la trepte 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing WBda
Caracteristici videografice
FormatMPEG-4, H.264, H.265
Moduri8192 x 4320 @ 30p / 1.300 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar8192 x 4320 @ 24p / 1.300 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar8192 x 4320 @ 23.98p / 1.300 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar7680 x 4320 @ 30p / 1.300 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar7680 x 4320 @ 23.98p / 1.300 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar4096 x 2160 @ 120p / 1.880 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar4096 x 2160 @ 60p / 940 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar4096 x 2160 @ 30p / 470 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar4096 x 2160 @ 24p / 470 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar4096 x 2160 @ 23.98p / 470 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar3840 x 2160 @ 120p / 1.880 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar3840 x 2160 @ 60p / 940 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar3840 x 2160 @ 30p / 470 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar3840 x 2160 @ 24p / 470 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar3840 x 2160 @ 23,98p / 470 Mbps, MOV, H.265, PCM liniar
MicrofonStereo
SpeakerMono
Depozitare
Tipuri de depozitareSloturi CFexpress și SD (UHS-II)
Conectivitate
USBUSB 3.2 Gen 2 (10 GBit / sec)
Încărcare USBda
HDMIDa (micro HDMI)
Port microfonda
Port pentru căștida
Fără firIncorporat
Note fără fir802.11ac (dual-band) + Bluetooth
Telecomandăda
Fizic
Sigilat ecologicda
BaterieAcumulator
Descrierea baterieiBaterie și încărcător litiu-ion LP-E6NH
Durata de viață a bateriei (CIPA)320
Greutate (inclusiv baterii)738 g (1,63 lb / 26,03 oz )
Dimensiuni138 x 98 x 88 mm (5,43 x 3,84 x 3,46 ″ )
Alte caracteristici
Senzor de orientareda
GPSNici unul
Publicat pe Lasă un comentariu

Recenzie Sony a7C: dimensiune compactă, calitate a imaginii senzorului mare

Sony a7C este cea mai recentă și mai mică cameră cu obiective interschimbabile full-frame a companiei. Se potrivește cu un senzor full-frame de 24MP și stabilizare a imaginii într-un corp care seamănă mai mult cu senzorul APS-C a6600.

S-a lucrat în mod clar la realizarea uneia dintre cele mai mici camere full frame disponibile, în timp ce multe caracteristici și capabilități sunt familiare. Un nou kit de zoom retractabil este lansat împreună cu a7C pentru a ajuta la menținerea acestor reduceri de dimensiuni.

Specificații cheie

 • Senzor full-frame BSI CMOS de 24MP
 • Procesor Bionz X (la fel ca la a7 III)
 • Sistem AF „urmărire în timp real” cu recunoaștere a capului, feței, ochilor și animalelor umane
 • Videoclip 4K supra-eșantionat de până la 30p, inclusiv S-Log pe 8 biți și HLG
 • Rafale continue până la 10 fps
 • Ecran tactil 921k punct complet articulat
 • EVF de 2,36M cu 0,59x mag.
 • Mufe pentru microfon și căști
 • Wi-Fi dual-band, 2,4 și 5 Ghz
 • Baterie mare de tip Z, evaluată la 740 de fotografii per încărcare

Corp și manipulare

Corpul lui A7C este semnificativ mai mic decât cel al camerelor a7 anterioare, dar păstrează în esență toate capacitățile modelului a7 III. Cu toate acestea, dimensiunea mai mică înseamnă unele modificări ale ergonomiei și experienței de fotografiere.

Chei de luat masa:

 • Construcția monococ oferă o senzație foarte solidă
 • Grip este mai puțin adânc decât alte modele Sony cu cadru complet, dar nu este inconfortabil
 • Trei cadrane, dar folosiți degetul mare pentru toate
 • Nu există joystick AF, dar touchpad AF compensează oarecum acest lucru
 • EVF este pe partea mică
 • Durată de viață a bateriei cu adevărat excelentă

Deși seamănă mult cu un model din seria a6000, a7C în sine se simte extrem de robust într-un mod în care camerele respective nu. Este adăpostit în ceea ce Sony numește un monococ din aliaj de magneziu: un șasiu combinat dintr-o singură bucată și carcasă, asemănător cu ceea ce producătorii de automobile din SUA ar numi construcția „unibody”. Acest lucru asigură că nu există niciun fel de flexibilitate sau nicăieri în camera. De asemenea, înseamnă că există mai puține cusături pentru a se etanșa împotriva elementelor.

Mânerul este considerabil mai puțin adânc decât pe modelele recente Sony a7, dar dacă așezați degetul pe butonul declanșator, apoi înfășurați restul căutătorilor în jurul mânerului, ar trebui să găsiți că se așează confortabil și sigur cu mâna la 45 de grade până la camera, fără a fi nevoie să vă înfășurați toate degetele în fața mânerului.

Trei cadrane

În timp ce modelul a7 III are patru cadrane (față și spate a mânerului, unul pe placa din spate și un cadran de expunere dedicat pe umăr), a7C are doar trei: un cadran în spatele mânerului, altul în spate placa camerei și un cadran de expunere dedicat.

Este posibil să nu pară o mare schimbare până când nu vă gândiți la ce cifră folosiți pentru a opera fiecare: toate cele trei sunt controlate cu degetul mare. În plus, atingerea cadranului vertical de pe fața din spate a camerei va însemna relaxarea sau repoziționarea mânerului de fotografiere pe cameră.

Fără joystick

O altă diferență între a7 III și a7C este că noua cameră nu are joystick AF. În schimb, câștigă un buton imens AF-On, la fel ca cele de pe a9 II și a7R IV. Aceasta nu este omisiunea semnificativă pe care ar putea suna: cel mai recent sistem de urmărire Sony funcționează suficient de bine încât să aveți mai multe șanse să îndreptați camera către subiectul ales și să recompuneți, mai degrabă decât să fiți nevoit să poziționați în prealabil punctul AF.

La fel, a7C are un ecran tactil care vă permite să poziționați punctul AF. Nu este la fel de slick ca un joystick bun, dar acesta este unul dintre compromisurile unei camere mici.

Vizor

Cel mai izbitor lucru care diferă de la a7C este vizorul. Este montat în partea din stânga sus a corpului, mai mult ca cele din seria A6000, dar cea mai mare schimbare este că este un panou cu o rezoluție semnificativ mai mică și mai mică decât ne-am obișnuit cu camerele moderne.

Rezoluția de 2,36M este comparabilă cu a7 III și mai recentă Panasonic S5 (deși se află în spatele majorității celorlalți colegi), dar utilizarea unui panou mai mic oferă o mărire de 0,59x, care este semnificativ mai mică decât oferă majoritatea camerelor fără oglindă .

Atunci când fotografiați cu camera, acesta este cel mai vizibil compromis pe care Sony l-a făcut pentru a face camera atât de mică.

Stabilizarea imaginii și obturatorul

Sony a dezvoltat un nou sistem de stabilizare a imaginii mai mic pentru a7C. Este în continuare capabil să corecteze agitarea în 5 axe: pitch, yaw, rotație și atât mișcări de translație orizontale cât și verticale. La fel ca camerele Sony anterioare, aceasta oferă un rating CIPA de corecție echivalent cu 5EV.

Obturatorul este, de asemenea, nou. Se extinde la 1/4000 sec, cu opțiunea de a utiliza un obturator complet electronic până la 1/8000 sec în modul „Fotografiere silențioasă”. Sincronizarea blițului este de 1/160 sec.

Depozitare

A7C are un singur slot pentru card SD. Se află în spatele unei uși de plastic cu un zăvor în exterior. Există o etanșare subtilă din cauciuc în jurul fantei însăși ușa nu împinge deloc în aceasta, pentru a crea o etanșare mai complexă. Slotul acceptă carduri UHS-II.

Vă recomandăm să utilizați cea mai rapidă carte posibilă: meniurile principale și Fn nu sunt disponibile în timp ce camera scrie pe un card, ceea ce poate însemna o așteptare destul de lungă dacă fotografiați rafale sau Raw-uri necomprimate. Puteți face fotografii în acest timp, dar puteți modifica doar setările de bază ale expunerii.

A7C câștigă Wi-Fi de 5 Ghz, care ar trebui să permită conexiuni mai rapide la dispozitive inteligente și calculatoare de acasă. Dar, deși include Bluetooth, acesta este utilizat exclusiv pentru primirea datelor GPS de la un telefon, nu pentru menținerea unei conexiuni constante pentru a accelera implicarea Wi-Fi.

Auto ISO

Sistemul ISO Auto vă permite să specificați limite inferioare și superioare pentru ISO și vă permite, de asemenea, să specificați viteza minimă de declanșare care trebuie menținută. Acest prag poate fi definit fie ca valoare fixă ​​a vitezei de declanșare, fie în raport cu distanța focală curentă. Opțiunea „Standard” utilizează o viteză a obturatorului de 1 / [Distanță focală] și există alte patru opțiuni care utilizează viteza obturatorului mai rapidă sau mai mică decât aceasta.

Auto ISO este disponibil în modul de expunere manuală, atât în ​​fotografii, cât și în moduri video. Aceasta înseamnă că puteți alege o diafragmă și o viteză a declanșatorului, apoi solicitați camerei să utilizeze valoarea ISO pentru a menține luminozitatea țintă. Această luminozitate țintă poate fi ajustată folosind compensarea expunerii.

Baterie

Vestea bună este că Sony nu și-a atins reducerea dimensiunii în detrimentul bateriei. A7C găsește încă loc pentru bateria mare NP-FZ100 care alimentează camera la un nivel de clasă de top.

Acest lucru este impresionant: durata de viață scăzută a bateriei este adesea prețul pe care trebuie să-l plătiți pentru reducerea dimensiunii, dar includerea unei baterii mari acceptă cu adevărat acreditările A7C atât ca cameră de călătorie, cât și ca o cameră de zi cu zi generală, cu care este ușor de trăit.

Evaluările CIPA sunt mai conservatoare decât utilizarea majorității oamenilor, iar o evaluare de 740 de fotografii pe schimbare poate duce cu ușurință la dublul acestui număr pentru mulți utilizatori. Acest lucru va fi suficient pentru cea mai implicată sesiune de fotografiere sau pentru mai multe zile de călătorie, fără a fi nevoie să vă gândiți la reîncărcare. Așa cum v-ați aștepta, bateria poate fi completată prin conectorul USB de tip C.

 • Calitatea imaginii este excelentă atât la fotografierea JPEG, cât și la fotografierea Raw
 • Camera folosește primul obturator electronic, care poate deteriora redarea ne-focalizată la viteze foarte mari ale obturatorului cu lentile cu deschidere largă (apare bine la F1.8, 1/4000 sec)
 • Compresia Raw stângace înseamnă că trebuie să înregistrați fișiere Raw mari, necomprimate, dacă doriți să exploatați gama dinamică completă a camerei
 • Fișierele necomprimate au o gamă largă de dinamici, permițându-vă să fotografiați în condiții de iluminare dificile

Scena de studio

Scena noastră de testare este concepută pentru a simula o varietate de texturi, culori și tipuri de detalii pe care le veți întâlni în lumea reală. De asemenea, are două moduri de iluminare pentru a vedea efectul diferitelor condiții de iluminare.

În modul Raw putem vedea că camera captează o mulțime de detalii , cu performanțe de zgomot competitive , până la cele mai înalte setări ISO .

Ieșirea JPEG este, de asemenea, extrem de detaliată, datorită ascuțirii razei foarte fine, care subliniază detaliile fine fără a prezenta haloing . De asemenea, culoarea JPEG arată bine, cu mai puțină nuanță verde față de galbenele la care Sony era obișnuit. Tonurile de piele magenta și caucaziene sunt puțin mai calde decât Canon, iar verdele puțin mai bogat decât Nikon, dar în lumea reală există puține de ales între ele. La ISO ridicat, reducerea zgomotului este foarte bună, menținând o cantitate decentă de detalii chiar și în zone provocatoare, cu contrast scăzut ale imaginii.

Cea mai semnificativă diferență între a7C și a7 III este că a7C oferă doar primul declanșator electronic cortină (EFCS: activarea senzorului începe expunerea) sau modurile de declanșare complet electronice. EFCS poate provoca distorsiunea neclarității fundalului, vizibilă în mod deosebit în evidențieri nefocalizate, la viteze de expunere rapide. A7 III avea o opțiune de declanșare complet mecanică pentru a evita acest lucru. În testele noastre, am găsit doar cel mai mic impact atunci când folosim un obiectiv F1.8 la 1/4000.

Gama dinamică

Ca de obicei pe camerele Sony, aveți de ales dacă să fotografiați Raw comprimat cu pierderi (care descompune imaginea în regiuni mici și aplică o compresie puternică, dăunătoare, limitând cât de departe puteți împinge fișierele) sau fișiere complet necomprimate, care păstrează complet flexibilitate, dar sunt foarte mari. Nu există echivalentul opțiunii de compresie fără pierderi sau mai puțin distructivă pe care toți colegii săi o oferă.

Ce ne placeCeea ce nu facem
Calitate excelentă a imaginiiSistem AF impresionant și ușor de utilizatDurată de viață a bateriei de vârfSet video solid pentru majoritatea fotografilorZoomul pliabil al kitului menține pachetul general micÎncărcarea USB adaugă confortInclude stabilizare pe 5 axe, în ciuda dimensiunilor compacteNu a sacrificat simțul calității construcției în reducerea saToate cele trei cadrane controlate cu degetul mareVizorul este foarte mic, fără ochiuri realeMeniurile nu sunt disponibile în timp ce camera scrie pe un cardMeniurile sunt complexe și mai puțin ușor de navigat decât cele mai noi camere SonyAcoperirea zoomului și intervalele de diafragmă ale kitului nu sunt deosebit de ambițioaseVideo AF necesită modificări ale setărilor pentru a activa urmărireaUn bliț încorporat ar spori flexibilitateaMajoritatea setărilor persistă pe fotografii și videoclipuri, ceea ce face necesară modificarea mai multor setări la comutareFără obturator mecanic complet, riscând distorsiunea mișcării (declanșator electronic) sau a bokehului la viteze de declanșare foarte mari cu lentile luminoase (modul standard).Fișierele brute sunt fie uriașe, fie au o compresie distructivă aplicatăMulte dintre obiectivele mai bune ale Sony scad avantajele unui corp micUnii rivali oferă un videoclip mai flexibil pe 10 biți pentru proiecte mai solicitante

Din perspectiva performanței, a7C este în esență un a7 III cu focalizare automată mai bună, ceea ce este suficient pentru a-l menține competitiv, dar nu mult mai mult decât atât. Dar atracția cheie a a7C este dimensiunea și cât de puțin a trebuit să renunțe pentru a-l atinge.

Împreună cu obiectivul retractabil de 28-60mm F4-5.6, creează un pachet semnificativ mai mic decât predecesorii sau colegii săi, creând o cameră care vă permite să obțineți o calitate a imaginii full-frame în circumstanțe în care este posibil să nu fi luat anterior o cameră.

Există, totuși, dezavantaje: distanța focală și intervalul de diafragmă al zoomului kitului înseamnă că nu aveți o capacitate mare de unghi larg și nu obțineți capacitatea completă a luminii scăzute sau a adâncimii de câmp reduse a camerei decât dacă cumpărați un zoom mai mare sau purtați un obiectiv primar suplimentar. Această reducere, dar nu subminează în totalitate, atracția sa de a merge oriunde.

Micul vizor compact, asemănător camerei foto, este un alt compromis evident, la fel ca și lipsa joystick-ului AF (nu că veți avea nevoie de el prea des). În schimb, veți obține o cameră mai mică decât rivalii săi, capabilă în mod similar și cu o durată de viață mai bună a bateriei, care este extrem de valoroasă atunci când sunteți afară.

Deși setul de caracteristici video este rezonabil, interfața a7C face mult mai consumatoare de timp să comute între fotografii și video decât colegii săi dacă doriți să selectați setări optime. S-ar putea să fie necesar să schimbați setările de expunere, culoare și chiar comportamentul ecranului tactil atunci când comutați dintr-un mod de fotografiere în celălalt.

A7C face multe lucruri corecte: coloana „Ce ne place” de mai sus poate fi scurtă, dar include majoritatea considerațiilor cheie. Cu toate acestea, alături de capabilitățile sale adesea impresionante, a moștenit și multe dintre neajunsurile modelului A7 III, care par mai incomode pe măsură ce trece timpul (mai ales că Sony le-a abordat pe unele dintre ele în modelul A7S III, dar nu a aplicat aceste îmbunătățiri aici).

Acest lucru și dependența sa de tot ceea ce este controlat cu degetul mare înseamnă că nu este o cameră pe care o fotografiați pentru bucuria fotografiei, ci a7C este un partener de călătorie fără egal. Este una dintre cele mai ușoare camere full-frame pe care trebuie să le păstrați și una care va excela în aproape orice situație, socială pentru sport, la care o expuneți. Cu cât îl folosești mai mult, cu atât are mai mult sens.

Comparat cu:

Sony a7 III – îmbătrânirea a7 III este încă o cameră foarte capabilă și o mare parte din diferența dintre aceste două modele se reduce la ceea ce doriți camera. A7C are un sistem AF mai bun, cu AF ocular mai bine integrat în sistem și o urmărire îmbunătățită a subiectului în general. Dar, dincolo de asta, este cu adevărat o întrebare dacă prioritizați pachetul convenabil al 7C sau comenzile și vizorul mai frumoase ale lui A7 III. Dacă nu sunteți sigur, am opta pentru o AF mai bună în noul model.

Nikon Z6 II – Modelul Z6 actualizat oferă o caracteristică similară cu cea a7C și este din nou o cameră mai mare care folosește volumul suplimentar pentru a oferi o ergonomie mai confortabilă și un vizor mai bun. Sistemul AF al Sony este mai eficient și mai ușor de utilizat, dar Nikon face o treabă mai bună, permițându-vă să săriți de la video la fotografii și înapoi fără a fi nevoie să reglați în mod constant setările. Z6 II vă permite, de asemenea, să transmiteți imagini HLG sau Jurnal de 10 biți pe un recorder extern, deci ar putea fi camera mai bună dacă sunteți interesat de videoclipuri.

Panasonic DC-S5 – Cu riscul de a ne repeta, S5 este o cameră mai confortabilă (și, poate, mai plăcută) de fotografiat, dar este, de asemenea, semnificativ mai puțin portabilă. Sony bate S5 pentru focalizare automată, dar Panasonic iese cu mult înainte ca o cameră foto hibridă / video.

Canon EOS R6 – R6 este considerabil mai scump decât Sony și, de asemenea, considerabil mai mare. Canon oferă o experiență foarte asemănătoare DSLR-ului și oferă cea mai frumoasă caracteristică video setată din clasa sa (deși obturatorul rulant subminează oarecum acest lucru). Există puține lucruri de apelat între cele două camere în ceea ce privește focalizarea automată sau calitatea imaginii, deci este în primul rând o chestiune de priorități. Canon este mai plăcut de fotografiat, dar cu dimensiunile sale mai mici și durata de viață a bateriei mai bună, Sony este mai ușor de luat cu tine.

Bun pentruFotografie de călătorie, o cameră de familie mereu cu tineNu este atât de bun pentruVideografi dedicați

Specificații Sony a7C

Preț
MSRP1799 $ (numai corp), 2099 $ (cu obiectiv de 28-60mm)
Tipul corpului
Tipul corpuluiDistanță fără oglindă
Materialul corpuluiAliaj de magneziu
Senzor
Rezoluție maximă6000 x 4000
Raport imagine w: h1: 1, 4: 3, 3: 2, 16: 9
Pixeli efectivi24 megapixeli
Detectoare foto senzor25 megapixeli
Dimensiunea senzoruluiCadru complet (35,6 x 23,8 mm)
Tipul senzoruluiBSI-CMOS
ProcesorBIONZ X
Spațiul de culoaresRGB, Adobe RGB
Matrice de filtre de culoareFiltru de culoare primară
Imagine
ISOAuto, 100-51200 (se extinde la 50-204800)
ISO îmbunătățit (minim)50
ISO îmbunătățit (maxim)204800
Presetări ale balansului de alb7
Balans de alb personalizatda
Stabilizare de imagineSchimbarea senzorului
Note de stabilizare a imaginiiCu 5 axe
Evaluarea stabilizării imaginii CIPA5 oprire
Format necomprimatBRUT
Niveluri de calitate JPEGExtra fin, fin, standard
Tipul fisieruluiJPEG (Exif v2.32)Raw (Sony ARW, 14 biți)
Optică și concentrare
AutofocusDetectarea contrastului (senzor)Detectare fazăMulti-zonaCentruPunct unic selectivUrmărireSingurContinuuAtingereDetectare facialăVizualizare live
Lampă de asistare la focalizare automatăda
Zoom digitalDa (2X)
Focalizare manualăda
Numărul de puncte de focalizare693
Montura obiectivuluiSony E
Multiplicator de distanță focală1 ×
Ecran / vizor
LCD articulatComplet articulat
Marimea ecranului3 ″
Puncte de ecran921.600
Ecran tactilda
Tipul ecranuluiLCD TFT
Vizualizare liveda
Tipul vizoruluiElectronic
Acoperire vizor100 %
Mărire vizor0,59 ×
Rezoluția vizorului2.360.000
Caracteristici de fotografie
Viteza minima a obturatorului30 sec
Viteza maximă a obturatorului1/4000 sec
Viteza maximă de declanșare (electronică)1/8000 sec
Moduri de expunereProgramPrioritatea diafragmeiPrioritatea obturatoruluiManual
Bliț încorporatNu
Bliț externDa (prin încălțăminte fierbinte)
Viteza de sincronizare Flash X1/160 sec
Moduri de conducereSingurContinuu (Hi + / Hi / Mid / Lo)Autodeclanșator (standard / continuă)Suport (unic / continuu)Suport WBSuport DRO
Unitate continuă10,0 fps
Autodeclanșatorda
Moduri de măsurareMultiPonderat centralEvidențiatăIn medieLoc
Compensarea expunerii± 5 (la trepte de 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing AE± 5 (3, 5 cadre la trepte de 1/3 EV, 1/2 EV)
Bracketing WBda
Caracteristici videografice
FormatMPEG-4, XAVC S, H.264
Moduri3840 x 2160 @ 30p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 25p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar3840 x 2160 @ 24p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 120p / 100 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 60p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 50p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 30p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 25p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar1920 x 1080 @ 24p / 50 Mbps, XAVC S, MP4, H.264, PCM liniar
MicrofonStereo
SpeakerMono
Depozitare
Tipuri de depozitareCard SD / SDHC / SDXC (acceptat UHS-II)
Conectivitate
USBUSB 3.2 Gen 1 (5 GBit / sec)
Încărcare USBda
HDMIDa (Micro HDMI)
Port microfonda
Port pentru căștida
Fără firIncorporat
Note fără fir802.11ac (dual-band) + Bluetooth + NFC
TelecomandăDa (prin smartphone sau Bluetooth)
Fizic
Sigilat ecologicda
BaterieAcumulator
Descrierea baterieiBaterie și încărcător litiu-ion NP-FZ100
Durata de viață a bateriei (CIPA)740
Greutate (inclusiv baterii)509 g (1,12 lb / 17,95 oz )
Dimensiuni124 x 71 x 60 mm (4,88 x 2,8 x 2,36 ″ )
Alte caracteristici
Senzor de orientareda
Înregistrare Timelapseda
Publicat pe Lasă un comentariu

Cele mai bune camere pentru vlogging în 2021

Indiferent dacă pur și simplu distribuiți clipuri prietenilor sau lansați o carieră online pe cameră, vlogging-ul contează. Și există un moment în care smartphone-ul dvs. nu vă poate oferi aspectul sau controlul pe care îl urmăriți. Cu ecrane selfie de 180 de grade, obiective cu unghi larg, intrări de microfon și o calitate video excelentă, tot mai multe camere dedicate oferă exact ceea ce aveți nevoie pentru a arăta și a suna cel mai bine.

Iată opțiunile noastre de top, acordând o atenție deosebită calității videoclipurilor 4K și autofocusului de încredere.


Alegerea noastră: Sony ZV-1

Sony ZV-1 este o ramură a liniei compacte excelente a entuziaștilor RX100 VA. Are același senzor de 20MP de 1 „, lentilă echivalentă rapidă de 24-70mm și un sistem excelent de focalizare automată ca și compacte recente din seria RX100 și, la fel ca RX100 VA, ZV-1 surprinde 4K supra-eșantionat (care este ușor decupat la 30p, dar nu 24p) și are o intrare microfon.

Lucrurile care diferențiază ZV-1 sunt LCD-ul flip-out, microfonul direcțional și accesul rapid la efecte speciale, cum ar fi defocarea fundalului și modul „Product Showcase”, care reglează rapid focalizarea atunci când un obiect este ținut în fața camerei. O prindere considerabilă face camera mai ușor de ținut cu o singură mână, iar butonul mai mare de înregistrare video și lampa de calcul sunt bonusuri adăugate. Principalele dezavantaje ale ZV-1 (în afară de cultura 4K / 30p) sunt lipsa unei prize pentru căști și durata de viață limitată a bateriei.


Am luat în considerare camerele de mai jos atunci când ne-am ales câștigătorul și, chiar dacă considerăm că Sony ZV-1 este cea mai bună alegere în ansamblu, camerele de pe lista noastră scurtă merită luate în considerare.

 • Alegerea noastră : Sony ZV-1

Luați în considerare și:

 • Canon EOS M6 II
 • Canon PowerShot G7 X III
 • Olympus OM-D E-M10 IV *
 • Panasonic Lumix DC-G100 *

* Această cameră nu a fost complet revizuită și nu este eligibilă pentru un premiu.

Sony ZV-1

ZV-1 este o cameră compactă concepută cu gândul la vloggeri. Acesta combină un senzor de 20MP de 1 „, lentilă echivalentă rapidă de 24-70mm, ecran tactil complet articulat și microfoane direcționale din trei părți.Camera dispune de un buton de înregistrare proeminent pentru a permite captarea video cu o singură mână, cu lungimea brațelor, are, de asemenea, o interfață simplificată cu ecran tactil pentru funcționarea în fața camerei. S-ar putea părea puțin ciudat la început, dar găsim că comenzile funcționează destul de bine.

Ce ne place:

 • Calitate bună a imaginilor statice și video
 • Calitate audio excelentă de la microfonul încorporat
 • Ergonomia neconvențională funcționează bine

Ceea ce nu facem:

 • Unii utilizatori pot considera că raza de acțiune este limitată
 • Fără opțiune vizor
 • Fără mufă pentru căști

Sony ZV-1 folosește inteligent autofocusul său impresionant pentru a ajuta la maximizarea numărului de clipuri utilizabile și include un microfon mai bun decât de obiceiFocalizarea automată a ZV-1 arată foarte bine, cu un AF rapid și precis în fotografii și un AF net, controlabil și de încredere în video. Un mod AF special acordă prioritate obiectelor din apropiere față de fețe, pentru a facilita înregistrarea videoclipurilor care evidențiază un produs ținut până la cameră.Performanțele video sunt foarte bune, datorită unui senzor CMOS stivuit rapid. Poate aplica două niveluri de stabilizare digitală deasupra corecției bazate pe obiectiv, dar acestea impun o recoltare a videoclipului, ceea ce poate face ca distanța focală să fie prea mare pentru unele tipuri de vlogging. O limită de înregistrare 4K de 5 minute poate fi treptată prin dezactivarea avertismentelor de supraîncălzire.ZV-1 împarte mult cu camerele Sony din seria RX100, ceea ce înseamnă că împărtășește calitatea excelentă a imaginii. JPEG-urile lor au fost atractive și excelente și au reprezentat detalii fine.ZV-1 este o încercare interesantă de a folosi o cameră compactă centrată pe vlogging. Folosește inteligent autofocusul său impresionant pentru a ajuta la maximizarea numărului de fotografii utilizabile și include un microfon mai bun decât de obicei.

Canon EOS M6 II

EOS M6 Mark II este o cameră fără oglindă APS-C de 32MP care folosește montura Canon EF-M. Este un corp mic, disponibil cu un EVF slot-in. Dispune de sistemul Dual Pixel AF al companiei, plus captură video 4K și o caracteristică de rafală Raw de 30 fps.În ciuda faptului că este mic, M6 Mark II are o aderență confortabilă și găsește loc pentru o mulțime de comenzi. Trei cadrane de comandă (inclusiv una mică, fiddly pe fața din spate), o mână de butoane personalizabile și o interfață cu ecran tactil bine concepută fac din M6 II o plăcere de fotografiere.

Ce ne place:

 • Calitate foarte bună a imaginii
 • Dual Pixel AF oferă viteză și precizie de focalizare bune
 • Compact, dar multe controale
 • Fotografiere rapidă cu foc continuu

Ceea ce nu facem:

 • Durată de viață limitată a bateriei
 • Încărcarea USB pare să necesite adaptoare de tip PD
 • Filmările 4K nu sunt foarte detaliate

M6 II nu este neapărat cea mai bună cameră din cele mai multe puncte de vedere, dar este competitivă la nivel general.Dual Pixel AF al camerei este eficient atât pentru fotografii, cât și pentru filmări, iar caracteristici precum urmărirea subiectului și detectarea feței / ochilor sunt bine integrate, făcându-le ușor de utilizat. Urmărirea este mai bună decât mai bună, dar este de obicei eficientă. Fotografierea la 7 fps cu vizualizare live este de obicei mai practică decât opțiunea de 14 fps. Durata de viață a bateriei este destul de scăzută, dar puteți încărca prin USB dacă aveți un încărcător care acceptă USB Power Delivery.Imaginile 4K ale M6 II sunt semnificativ mai puțin detaliate decât rivalii săi din gama medie, dar focalizarea automată simplă atinge-pentru-o face una dintre camerele mai ușor de fotografiat. Nu există o priză pentru căști pentru monitorizarea audio, dar camera menține suficiente setări distincte pentru a face rapidă și ușoară trecerea de la fotografii la filmare și înapoi.Senzorul de 32,5 MP funcționează bine în ceea ce privește zgomotul, intervalul dinamic și rezoluția. Un filtru anti-aliasing reduce riscul de moire, permițând totuși camerei să furnizeze mai multe detalii decât colegii săi de nivel mediu. Ascuțirea implicită JPEG este puțin brută, dar poate fi ajustată pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.M6 II este o cameră excelentă de nivel mediu, a cărei ergonomie bine concepută și interfață cu utilizatorul îl ajută să iasă în evidență împotriva rivalilor foarte capabili. Există camere de luat vederi mai bune în ceea ce privește focalizarea automată sau video sau durata de viață a bateriei, dar competența și capacitatea sa de ansamblu îl fac să fie un aparat de fotografiat foarte simpatic.

Olympus OM-D E-M10 IV

Olympus OM-D E-M10 IV este o cameră compactă Micro Four Thirds cu senzor de 20MP și stabilizare a imaginii în corp cu 5 axe. Se adresează în mare măsură fotografiilor selfie, datorită LCD-ului flip-down cu comenzi ușor de utilizat pe ecran.Modelul E-M10 IV în formă de DSLR este ușor, iar prinderea sa îl face ușor de ținut atât pentru fotografierea „normală”, cât și pentru a face selfie. Are un mod Auto de selectare a scenei și o mulțime de instrumente pentru fotografiere creativă. Deși nu este foarte personalizabil, E-M10 IV are o cantitate bună de comenzi manuale.

Ce ne place:

 • Calitate foarte bună a imaginii
 • Stabilizare eficientă a imaginii
 • Durată de viață a bateriei peste medie

Ceea ce nu facem:

 • Calitatea imaginii în spatele aceleiași colegi cu senzori mai mari
 • Sistem AF în spatele competiției
 • Meniuri prea complexe

caracteristicile sale deosebite sunt portabilitatea, stabilizarea în corp și gama largă de lentileTestele inițiale sugerează că E-M10 IV se concentrează rapid, dar se străduiește să mențină subiecții în mișcare, ceea ce îl lasă în urmă cu colegii săi cu AF de detectare a fazelor conștient de profunzime. Durata de viață a bateriei camerei este peste medie și poate fi încărcată printr-o conexiune USB.E-M10 IV captează 4K la până la 30p și, din ceea ce am văzut până acum, arată bine pentru o cameră entry-level. Sistemul IS din corp face o treabă bună de a menține lucrurile netede, iar o opțiune IS electronică continuă, în detrimentul unei culturi. Camera este ușoară pe comenzile manuale și nu are prize pentru microfon și căști.Pe baza testelor noastre inițiale, suntem mulțumiți de imaginile produse de E-M10 IV. JPEG-urile în afara camerei au culori plăcute și o captură bună a detaliilor. Alte camere Olympus care utilizează același senzor au niveluri de zgomot reduse, deși colegii E-M10 cu cipuri mai mari de dimensiuni APS-C vor avea o performanță mai bună.Olympus E-M10 IV este o cameră de intrare drăguță, dar destul de medie. Caracteristicile sale deosebite sunt portabilitatea, stabilizarea în corp și gama largă de lentile. Calitatea imaginii și focalizarea automată nu vor fi cele mai bune din clasă, dar ar trebui totuși luate în considerare.

Panasonic DC-G100

Panasonic Lumix DC-G100 este o cameră compactă, în formă de DSLR, Micro Four Thirds, concepută pentru selfie-uri și vlogging.G100 este una dintre cele mai compacte camere din clasa sa, deși stabilizarea în corp a fost eliminată pentru a realiza acest lucru. Un microfon direcțional folosește detectarea feței pentru a menține sunetul „concentrat” pe subiect. În timp ce camera acceptă un microfon extern, nu există o priză pentru căști pentru monitorizarea sunetului. Durata de viață a bateriei este la capătul inferior al spectrului, dar camera poate fi încărcată prin portul USB.

Ce ne place:

 • Corp compact
 • Ecran luminos ușor de văzut în aer liber
 • Audio direcțional

Ceea ce nu facem:

 • Fără stabilizarea imaginii în corp
 • Videoclipul 4K este decupat
 • Limită de 10 minute 4K / 30p
 • Fără mufă pentru căști

G100 include un senzor mare, microfoane inteligente și multe cunoștințe video Panasonic într-un corp mic care poate utiliza orice obiectiv Micro Four ThirdsG100 folosește adâncimea Panasonic din sistemul AF Defocus. Pe baza utilizării inițiale, am găsit că sistemul este receptiv, dar tinde să „fluture” ca și celelalte camere de pe Panasonic bazate pe DFD, ceea ce distrage atenția în special la vlogging. Camera poate înregistra rafale la 10 fps, dar asta fără o vizualizare live. Pentru aceasta, va trebui să coborâți la 4 fps.G100 este totul despre video și are multe caracteristici de la modele de ultimă generație. Punctele slabe ale acestuia vin imediat, totuși: 4K este decupat, stabilizarea imaginii este doar digitală și bazată pe obiectiv și limita de timp de înregistrare este de 10 minute. Videoclipul Full HD este decupat și de o calitate excelentă. Dacă puteți obține limitările 4K, G100 are numeroase instrumente de captură, plus suport pentru înregistrarea jurnalului. Sistemul audio direcțional proiectat de Nokia este impresionant.Până acum, calitatea imaginii arată bine. Ne plac culorile în afara camerei și am observat că tonurile pielii sunt mai realiste decât pe camerele Panasonic anterioare. Zgomotul la ISO mari este destul de redus, deși Panasonic aplică o cantitate destul de puternică de reducere a zgomotului, ceea ce reduce detaliile oarecum.G100 conține un senzor mare, microfoane inteligente și o mulțime de cunoștințe video Panasonic într-un corp mic care poate utiliza orice obiectiv Micro Four Thirds. Cu toate acestea, videoclipul 4K deja decupat este tăiat în continuare de stabilizarea electronică a camerei. Vom testa G100 pentru a vedea modul în care acest lucru se deschide pentru vloggeri.

Publicat pe Lasă un comentariu

Revizuirea inițială Leica Q2 Monochrom

Leica Q2 Monochrom este cea mai recentă cameră alb-negru dedicată Leica, care se alătură telemetrelor cu focalizare manuală M Monochrom și M10 Monochrom. Monocromul Q2 are un senzor de 47MP care produce doar imagini alb-negru, un obiectiv fix de 28 mm F1.7 ASPH cu modul macro de 17 cm (6,7 in) și o pretenție de performanță mai bună a gamei dinamice și a zgomotului comparativ cu culoarea Q2. Cu siguranță, Q2 Monochrom nu va fi pentru toată lumea, dar pentru fotografiile dedicate alb-negru există multe lucruri de iubit la această cameră.

Specificații cheie

 • Senzor monocrom CMOS de 47,3 MP
 • Vizor electronic OLED de 3,68 MP cu mărire de 0,76x
 • Ecran tactil de 3 „cu 1,04 milioane de puncte
 • Anii 60 – 1/2000 (mecanic); 1s – 1 / 40,000s (electronic)
 • Obiectiv ASPH de 28 mm F1.7 cu 11 elemente, 3 asferice
 • Corp rezistent la stropire și praf până la IP52
 • Gama ISO de 100 – 100000
 • Captură video de până la 4K / 30p, 1080 / 120p
 • Capabilități Bluetooth și WiFi cu aplicația Leica Fotos
 • Setări suplimentare de tonificare (sepia, albastru, seleniu)

Singura diferență semnificativă dintre camerele monocrome Q2 și Q2 este, așa cum v-ați aștepta, senzorul „special conceput” de 47MP care vine fără un filtru de culoare (CFA). Pe camerele digitale color, CFA filtrează lumina primită, astfel încât fiecare site să capteze informații fie pe lumina roșie, verde sau albastră, iar procesorul camerei interpolează aceste date pentru a produce o imagine color.

Pe Q2 Monochrom, nu există CFA, deci fiecare fotosite surprinde un singur ton „adevărat”, fără pierderi de rezoluție prin interpolare. Și, deoarece CFA-urile absorb puțină lumină primită, lipsa uneia înseamnă că sensibilitatea ISO a Q2 Monochrom crește în comparație cu culoarea Leica Q2.

Din punct de vedere estetic, Q2 Monochrom are un design mai discret în comparație cu omologul său de culoare și o interfață de meniu ușor simplificată.

Comparativ cu M10 Monochrom, Q2 Monochrom este o cameră mult mai simplă și mai ușor de utilizat, datorită în primul rând vizorului său electronic și autofocusului fiabil. Dezavantajul este că sunteți blocat cu obiectivul de 28 mm de pe Q2 Monochrom (deși există câteva moduri de recoltare, vom discuta puțin mai târziu). Prețurile acestor două camere alb-negru sunt … ei bine, mari. Monocromul M10 costă 8295 USD pentru doar corp, în timp ce Monocromul Q2 vine la 5995 USD.

Comparat cu…

Leica Q2 MonochromLeica M10 MonochromFujifilm X100V
MSRP (corp)5995 dolari8295 dolari1399 dolari
Senzor47MP monocrom full-frameMonocromatic cu cadru integral de 41 MP26MP APS-C
color
TipObiectiv fixObiectiv interschimbabil telemetruObiectiv fix
Gama ISO (nativă)100-100000160-100000100-25600
Tipul vizorului3.69M puncte electronice OLEDTelemetru optic3,69M puncte OLED electronice / optice
LCD3 ”fix3 „fixÎnclinare de 3 „
Ecran tactildadada
Bliț inclusNuNuIncorporat
Etanșarea la intemperiiDa, IP52NuDa *
Max. izbucni20 fps (obturator electric)4,5 fps20 fps (obturator electric)
Max. obturator, mech | electronic1/2000 | 1/400001/4000 | N / A1/4000 | 1/32000
Video4K / 30p, 1080 / 120pN / A4K / 30p, 1080 / 120p
Durata de viață a bateriei (CIPA)350 de fotografii~ 210 fotografii (bazate pe culoarea M10)420 de fotografii
Dimensiuni130 x 80 x 92 mm139 x 39 x 80 mm128 x 75 x 53 mm
Greutate734 g660 g478 g

Dar dacă prețul este un blocant, Fujifilm X100V este o cameră care este similară din punct de vedere conceptual, dar mult mai accesibilă. X100V filmează în culori, dar datorită modurilor de simulare a filmului Fujifilm îl puteți seta să vadă lumea în monocrom (deși nu la aceeași rezoluție posibilă cu un senzor mono dedicat). X100V are un obiectiv F2 fix de 35 mm (echivalent) în locul obiectivului F1.7 de 28 mm și un senzor APS-C mai mic, dar costă și 1399 USD (MSRP).

De asemenea, merită menționat Ricoh GR III de 899 USD (MSRP), care oferă și un senzor APS-C, dar are un obiectiv echivalent de 28 mm care se potrivește cu câmpul vizual al Leica. Este o cameră de buzunar excelentă, dar rețineți că nu include un vizor (este disponibil un dispozitiv de căutare optică, dar nu există prevederi pentru un EVF), iar durata de viață a bateriei este pe partea scurtă.

Corp și manipulare

Monocromul Leica Q2 are un corp discret, subtil, negru și gri, care se potrivește cu imaginile monocromatice pe care le surprinde și este înfășurat într-o piele clasică cu granule. Leica a eliminat emblema Leica „punct roșu” iconic și scriptul gravat în partea de sus a camerei. Inscripțiile pe obiectiv și pe cadranul de expunere sunt toate gri și alb-negru, iar numele camerei este gravat în jurul pantofului fierbinte.

Ergonomia și aspectul butoanelor sunt identice cu Leica Q2. În partea de sus a camerei veți găsi comutatorul de pornire și butonul declanșator, un cadran de viteză a declanșatorului pentru selectarea vitezei de declanșare cu oprire completă și un cadran de comandă pentru selectarea vitezei de declanșare a treia oprire. În partea din spate a camerei veți găsi un controler cu patru căi, un ecran tactil fix de 3 „și butoanele Redare, Meniu și Funcție.

Butonul Function este personalizabil și poate fi realocat rapid la o altă funcție cu o „apăsare lungă”. În timpul petrecut cu Q2 Monochrom, am menținut acest buton setat pentru a comuta între EVF și ecranul LCD (senzorul de ochi pentru comutare automată a fost destul de sensibil, chiar și cu sensibilitatea setată la „scăzută”). Deasupra ecranului LCD veți găsi dioptria camerei, care poate fi apăsată pentru a preveni reglaje accidentale, și un buton din spate care se află direct sub cadranul de expunere.

În mod implicit, acest buton este setat pentru a activa recoltele digitale în interiorul camerei, dar poate fi personalizat pentru a fi și o expunere sau blocare focalizare. Culturile în cameră pot fi realizate la 35mm, 50mm și 75mm, dar păstrează imaginea completă atunci când fotografiați în Raw. Un cadru în stil telemetru apare în EVF pentru a vă arăta ce va fi inclus în cadrul decupat (dar acele culturi nu pot umple EVF). Q2 Monochrom prezintă aceeași liniuță subtilă pe partea dreaptă ca culoarea Q2, care ajunge să fie un loc foarte confortabil pentru a vă odihni degetul mare în timp ce fotografiați.

În partea de jos a camerei veți găsi un singur slot pentru card SD și ușa bateriei. Q2 Monochrom folosește bateria BP-SCL4 găsită în Leica SL și este evaluată CIPA la 350 de fotografii pe încărcare. În timpul utilizării, vă puteți aștepta la mult mai multe fotografii decât acestea, deși o mulțime de redare și utilizarea Wi-Fi sunt consumate de baterii. Din experiența noastră (care include oprirea camerei între fotografii), am constatat că bateria va rezista cu ușurință câteva zile de fotografiere moderată.

Obiectivul fix Leica Q2 Monochrom de 28 mm F1.7 are 11 elemente, inclusiv trei asferice, care este o formulă optică destul de complexă. Obiectivul poate fi apăsat în modul macro pentru a realiza fotografii de aproape de 17 cm (6,7 in). OLED-ul actualizat de 3,68 m este incredibil de luminos și vă oferă o vizualizare în timp real a imaginilor alb-negru fără a fi nevoie să scoateți camera de pe ochi. Cu toate acestea, nu există mult în calea unei ochiuri pe monocromul Q2, astfel încât purtătorii de ochelari s-ar putea lupta puțin cu el.

În general, camera se simte foarte bine atunci când este așezată peste umăr, înfășurată în jurul încheieturii mâinii sau până la ochi făcând fotografii.

Prima impresie

Monocromul Q2 este ușor, ușor de utilizat și, din moment ce obiectivul este fixat pe cameră, nu vă îngrijorează ce echipament de cameră aduceți când ieșiți din casă. Are un obturator silențios și designul caroseriei subestimat îl face excelent pentru fotografierea în public, fără a fi nevoie să purtați o conversație despre Leica dvs.Într-o altă perioadă, mi-ar plăcea să văd ce ar putea face această cameră la un spectacol rock cu lumină slabă

Per ansamblu, Q2 Monochrom are un design excelent, un sistem de meniu ușor de navigat și autofocus de încredere. De îndată ce am introdus un card de memorie în Q2 Monochrom abia așteptam să încep să filmez.

Dar de ce să te limitezi la imagini alb-negru?

Desigur, o cameră precum Fujifilm X100V setată la simularea filmului Acros vă va oferi o experiență similară de fotografiere pentru o fracțiune din preț (atâta timp cât vă place distanța focală echivalentă de 35 mm), iar cu camera respectivă aveți în continuare opțiunea pentru a procesa fișierele Raw în culori. Deci, de ce nu ai rămâne cu asta? De ce să obțineți o cameră monocromatică?

Ei bine, Q2 Monochrom oferă o calitate a imaginii full-frame și o creștere semnificativă a rezoluției la nivel de pixel, datorită modului în care funcționează senzorul și procesarea. Dintr-o perspectivă pur creativă, am constatat că eliminarea culorii ca opțiune are un impact pozitiv și asupra mea creativ. Pur și simplu, aceasta este o cameră care permite fotografilor să se concentreze asupra elementelor de bază: modul în care lumina, umbra și acțiunea interacționează pentru a crea o imagine.

Manevrare simplă

Cele trei butoane personalizabile de pe Q2 Monochrom sunt o alegere inteligentă de design și oferă multă flexibilitate în funcție de nevoile unui fotograf. Faptul că Q2 Monochrom are etanșeitate la etanșare și praf este, de asemenea, un punct de vânzare. Vremea de toamnă în New York este cunoscută ca fiind imprevizibilă și a fost liniștitor să știm că Q2 ar putea rezista la o cantitate mică de umiditate atunci când cerul se va deschide inevitabil. Focalizarea automată îl face mai rapid și mai ușor de utilizat decât M10 Monochrom cu focalizare manuală și creează o experiență de fotografiere mai accesibilă pentru toate nivelurile fotografilor.

Specificații complete Leica M Monochrom

Preț
MSRP5995 dolari
Tipul corpului
Tipul corpuluiSenzor mare compact
Materialul corpuluiAliaj de magneziu
Senzor
Rezoluție maximă8368 x 5584
Raport imagine w: h3: 2
Pixeli efectivi47 megapixeli
Detectoare foto senzor50 megapixeli
Dimensiunea senzoruluiCadru complet (36 x 24 mm)
Tipul senzoruluiCMOS
Matrice de filtre de culoareNici unul
Imagine
ISOAuto, 100-100000
Stabilizare de imagineOptic
Format necomprimatBRUT
Tipul fisieruluiJPEGDNG
Optică și concentrare
Distanța focală (echiv.)28 mm
Zoom optic1 ×
Diafragmă maximăF1.7
AutofocusDetectarea contrastului (senzor)Multi-zonaCentruPunct unic selectivSingurContinuuAtingereDetectare facialăVizualizare live
Zoom digitalDa (1,2x (echiv. 35mm), 1,5x (echiv. 50mm), 2x (75mm))
Focalizare manualăda
Interval de focalizare normal30 cm (11,81 ″ )
Gama de focalizare macro17 cm (6,69 ″ )
Numărul de puncte de focalizare49
Multiplicator de distanță focală1 ×
Ecran / vizor
LCD articulatFix
Marimea ecranului3 ″
Puncte de ecran1.040.000
Ecran tactilda
Tipul ecranuluiLCD TFT
Vizualizare liveda
Tipul vizoruluiElectronic
Acoperire vizor100 %
Mărire vizor0,76 ×
Rezoluția vizorului3.686.000
Caracteristici de fotografie
Viteza minima a obturatorului60 sec
Viteza maximă a obturatorului1/2000 sec
Viteza maximă de declanșare (electronică)1/40000 sec
Moduri de expunereProgramPrioritatea diafragmeiPrioritatea obturatoruluiManual
Bliț încorporatNu
Bliț externDa (prin hotshoe)
Viteza de sincronizare Flash X1/500 sec
Unitate continuă20,0 fps
AutodeclanșatorDa (2 sau 12 secunde)
Moduri de măsurareMultiPonderat centralLoc
Compensarea expunerii± 3 (la trepte de 1/3 EV)
Bracketing AE± 3 (3 cadre la trepte de 1/3 EV)
Caracteristici videografice
FormatMPEG-4, H.264
Moduri4096 x 2160 @ 30p, MP4, H.264, AAC3840 x 2160 @ 24p, MP4, H.264, AAC1920 x 1080 @ 60p, MP4, H.264, AAC1920 x 1080 @ 30p, MP4, H.264, AAC1920 x 1080 @ 24p, MP4, H.264, AAC
MicrofonStereo
SpeakerMono
Depozitare
Tipuri de depozitareSD / SDHC / SDXC (UHS-II acceptat)
Conectivitate
Încărcare USBNu
HDMINu
Port microfonNu
Port pentru căștiNu
Fără firIncorporat
Note fără fir802.11b / g / n + Bluetooth
TelecomandăDa (prin smartphone)
Fizic
Sigilat ecologicDa (evaluat IP52)
BaterieAcumulator
Descrierea baterieiBP-SCL4
Durata de viață a bateriei (CIPA)350
Greutate (inclusiv baterii)734 g (1,62 lb / 25,89 oz )
Dimensiuni130 x 80 x 92 mm (5,12 x 3,15 x 3,62 ” )
Alte caracteristici
Senzor de orientareda
Înregistrare Timelapseda
GPSNici unul